Política 10/11/2012

Herrera: "El desmantellament dels nostres drets s'està fent carregant l'esquena de les dones"

El líder ecosocialista ha afirmat que amb la crisi "estem tornant al vell esquema que l'home treballi 50 hores i la dona estigui a casa"

Albert Solé
1 min

El Prat del LlobregatEl líder d'Iniciativa s'ha reunit aquest dissabte a la tarda amb un grup només de dones i els ha explicat que la crisi les està colpejant més que a d'altres: "El desmantellament dels nostres drets s'està fent carregant l'esquena de les dones, i si ho fan és perquè creuen que aquesta càrrega és gratuïta".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Quan retallen en llars d'infants i dependència, multipliquen la feina de les dones amb dobles i triples jornades de treball", i ha2 recordat una dada: "99 de cada 100 persones que deixen la feina per cuidar nens i avis, són dones".

Joan Herrera ha comentat també que "aquella igualtat i llibertat que havíem guanyat s'està trencant amb la crisi. Estem tornant al vell esquema que l'home treballi 50 hores i la dona estigui a casa, i no ens ho podem permetre".

Per al candidat ecosocialista, molts problemes se solucionarien si els que manen visquessin més el dia a dia: "Si la gent que tenim al capdavant anessin a fer quatre hores de cua al CAP, i anessin a reunions de l'AMPA, tot aniria molt millor, segur". "L'Institut Català de la Dona actual està situat al terreny del folklore".

"El 25-N és el dia internacional contra la violència masclista, i anirem a votar quan s'han retallat els recursos en la lluita contra aquesta violència. Més que mai cal un vot femení de protesta, el vot de la dona que vol ser lliure i no es resigna. Per viure en llibertat, cal igualtat", ha conclòs.

stats