Política 17/02/2012

Herrera: "És molt greu que 24 hores després d'aprovar-se, els pressupostos ja no quadrin"

El líder d'ICV qualifica els pressupostos aprovats gràcies a PP i CiU com uns comptes "sense solta ni volta" en una entrevista a Catalunya Ràdio

Ara
2 min

BarcelonaEl secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha explicat aquest divendres el 'El matí de Catalunya Ràdio' que els pressupostos que va aprovar aquest dimecres el Govern gràcies a l'abstenció del PP "no tenen ni solta ni volta". Creu que no pot ser que 24 hores després d'aprovar-se ja "estiguin desquadrats" pel "canvi de previsions dels ingressos que s'han fet públics". De fet, insisteix que la seva formació ja va advertir que fer els comptes "amb un 0'8% de previsió de creixement" "no era realista". Així, afegeix que uns pressupostos, a més, "primer s'han de quadrar amb la societat" i no "provocar fractura social", que és el que fan "aquests comptes del govern de Mas", ja que "no inclouen polítiques redistributives". A més, recorda que si aquests pressupostos, "que 24 hores després d'aprovar-se ja no quadren", els hagués aprovat el Govern anterior, "ens pengen d'un fanal".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Reforma laboral

Des del seu punt de vista, la reforma laboral que ha presentat l'executiu espanyol no és l'adequada. Concretament, ha dit que és una reforma per "als mals empresaris" i no per als "bons empresaris", que "preferirien que el crèdit fluís". Herrera ha recordat les frases d'un empresari que va dir que no serviria per crear ocupació, però que sí que seria bona per bescanviar les plantilles, per fer fora els treballadors "vells i cars" i contractar-ne de "joves i barats". De fet, creu que molts empresaris "estan aplaudint amb les orelles aquesta reforma", perquè els permetrà aprimar les plantilles. Considera que és una reforma "de dretes", només fruit del lideratge del PP i de CiU, ja que és molt poc "ponderada".

Fiscalitat

Mas custodia Catalunya davant Espanya, però "defensa els mercats per davant de Catalunya". Creu que el problema del president és voler presentar-se a Europa com "l'alumne més avantatjat de la classe en matèria de retallades". Així, etziba que en matèria fiscal hi ha sectors que el president de la Generalitat no vol tocar, com és el cas de l'energia nuclear, del qual, amb un impost, podria extreure "50 milions d'euros", o altres problemes com l'evasió fiscal, que es demostra per "l'augment de cotxes de luxe que es continuen matriculant".

stats