Política 08/04/2014

"Són presoners de l'anticatalanisme que han llaurat durant anys": Herrera al Congrés en 10 frases

El diputat d'ICV diu als diputats del PP i el PSOE que el Constitucional els ha donat la pista on aterrar per fer possible la consulta

Ara
1 min
Joan Herrera aquest dimarts al Congrés

BarcelonaUs oferim un recull de les 10 frases més destacades del diputat d'ICV-EUiA Joan Herrera en el debat sobre la consulta al Congrés.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. "Fa 36 anys es va aprovar la Constitució amb una gran majoria. Però avui el 80% dels catalans reclamen una consulta. Ens hauríem de preguntar què està passant. És un caprici?".

2. "L'expressió majoritària del catalanisme ha estat reformar Espanya. Avui és dret a decidir".

3. "Els proposem una sortida democràtica. El referèndum seria acordat i no vinculant. No hi ha millor proposta que fer parlar la ciutadania. El referèndum és el millor canal per debatre".

4. "Quina és la nostra por? Que es comportin de manera partidista i pintin la petició com un caprici del president Mas".

5. "Han decidit negar el problema per pensar que és un suflé. Necessitem un PSOE que s'aparti d'allò antic i una dreta britànica".

6. "El Constitucional els ha donat la pista on aterrar. El problema no és la llei".

7. "Són vostès presoners de l'anticatalanisme que han llaurat durant anys".

8. "No sóc aquí per parlar de sang, ni d'identitats. Parlen vostès de sobirania però l'han cedit als mercats. Jo sóc aquí per parlar d'una demanda democràtica".

9. "Quatre de cada deu votants socialistes estan a favor del dret a decidir".

10. Citant Montserrat Roig: "La democràcia no s'aprèn al Parlament sinó a casa". "Democràcia és ser demòcrata; és una actitud davant la vida".

stats