POLÍTICA
Política 01/12/2012

Herrera a ERC: "El preu del dret a decidir no són 4.000 milions de retallades"

El líder d'ICV adverteix a ERC que avalar els comptes del 2013 amb les retallades anunciades és un "suïcidi econòmic"

Acn
1 min

BarcelonaEl secretari general d'ICV, Joan Herrera, en la intervenció al primer consell nacional del partit després del 25-N per fer balanç de les eleccions, ha advertit a ERC, però també al PSC, que "el dret a decidir no té preu i menys un preu de 4.000 milions d'euros", una nova onada de retallades que, segons Herrera, "degradarà els drets de la gent, els serveis, l'economia", i conduirà el país cap a "un espirar el desastre absolut".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Herrera ha reclamat aquest dissabte que l'esquerra catalana no es limiti a "esmenar" les polítiques econòmiques i socials de CiU, sinó que aposti per "canviar-les". Herrera és conscient que "l'aritmètica no dóna", però exigeix la "responsabilitat" de l'esquerra catalana per intervenir i canviar la base de les polítiques de CiU, no només "matisar-les", sinó "construir una alternativa".

Cimera de les esquerres

No es tracta, diu l'ecosocialista, de si ERC facilita la investidura de Mas o de si el PSC aplana el camí als pressupostos, sinó que per Herrera cal establir una cimera de partits d'esquerra per "anar de bracet" amb els agents socials a Madrid i a Brussel·les per defensar que "no es pot acceptar" una nova onada d'ajustos xifrats en 4.000 milions d'euros perquè és "un suïcidi econòmic i l'aniquilació dels drets socials". Cal, doncs, "una cimera contra l'austeritat salvatge", afirma Herrera, que reconeix també que amb els tretze diputats, ICV-EUiA no ho podrà fer sola.

"un espirar el desastre absolut"

stats