Política 13/05/2015

Herrera demana als exvotants del PSC que no votin Ciutadans perquè són "dreta moderneta però dreta pura i dura"

El coordinador nacional d'ICV ha recordat que el programa econòmic de la formació d'Albert Rivera "és de la FAES" i que "quan parlen de sanitat volen que s'exclogui els immigrants"

Laia Vicens
2 min

L'Hospitalet de LlobregatEl coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, ha carregat durament contra Ciutadans des de l'Hospitalet, on es preveu que la formació que lidera Albert Rivera entri amb força a l'Ajuntament. "Són dreta, dreta moderneta, però dreta pura i dura", ha criticat Herrera, recordant que "el seu programa econòmic és modern però de la FAES", que al Parlament voten "neoliberalisme" i que "quan parlen de sanitat volen que s'exclogui els immigrants".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Herrera ha avisat que l'establishment de l'Estat promou Ciutadans. "El que vol l'IBEX 35 és que agafin els vots descontents del PSOE i apuntalar el bipartidisme", ha assegurat. En aquesta línia, ha llançat una advertència: hi ha el "risc" que si el PSC perd les majories que té a les grans ciutats de l'àrea metropolitana, anirà a buscar el suport de Ciutadans per poder governar. De fet, aquest podria ser el cas de l'Hospitalet, on ara el PSC governa precisament amb ICV.

Per evitar els pactes PSC-C's, Herrera ha demanat el suport de votants socialistes "decebuda amb el PSC", perquè "poden abandonar el partit però no els seus valors". "Aquests suports no poden anar a parar al partit de la dreta que s'amaga", ha cridat Herrera.

El líder ecosocialista ha qualificat C's com el partit de "la confrontació, divisió i conflicte", sobretot pel que fa al model lingüístic. Ara bé, en aquest punt tampoc ha estalviat retrets cap a CiU: "En el model públic i educatiu, Rigau i Wert són el mateix", ha dit en relació a les retallades.

A més, ha posat al mateix sac PP i CiU, perquè són "els que sempre han tallat el bacallà". "Volem que la política sigui una oportunitat per fer fora PP i CiU", ha exclamat, després de set anys d'haver "arruïnat" la vida de la gent. "Fan lògica lampedusiana, que tot canviï perquè no canviï res", ha resumit.

Herrera ha fet aquestes declaracions a l'acte de presentació d'Ana González, la candidata de Canviem l'Hospitalet, la coalició d'ICV, EUiA i Pirates. En l'acte també ha intervingut el candidat d'IU a la presidència de l'Estat, Alberto Garzón, i el líder d'EUiA, Joan Josep Nuet.

stats