Política 09/03/2015

Herrera titlla d'"uniformador" el federalisme del PSC enfront del model "confederal" d'ICV

El coordinador d'ICV nega la "credibilitat" de la proposta sobiranista de CiU per haver estat "a la sala de màquines" de l'Estat espanyol

Efe
1 min
El coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera / ACN

BarcelonaEl coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, ha contraposat aquest dilluns la proposta "confederal" del seu partit en oposició al model "federal" i "uniformador" del PSC, a més de negar la "credibilitat" sobiranista de CiU per haver estat "a la sala de màquines de l'Estat espanyol" al costat de PP i PSOE.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista en Catalunya Ràdio, ha criticat la proposta "federal" del PSC "en què Catalunya no és un subjecte polític, amb una proposta uniformitzadora i un soci que no li reconeix el dret a decidir. No és el nostre cas", ha dit Herrera.

Herrera, que ha negat que Catalunya es pugui refundar "de la mà de CiU", ha elogiat el seu model "molt confederal", basat en "la sobirania està a Catalunya" i a partir de nous "marcs de relació amb l'Estat".

A més, el coordinador nacional d'ICV ha justificat el "corrent intern" de caràcter independentista dins del seu partit —que compta amb pesos polítics com el diputat al Parlament Jaume Bosch i la fins ara membre de l'executiva Teresa Mira— d'acord amb la "pluralitat" que defensen els ecosocialistes.

stats