POLÍTICA
Política 31/10/2012

Herrera reclama a l'esquerra espanyola que contribueixi al pacte fent-se seu el dret a decidir

El candidat d'ICV-EUiA defensa que l'enemic comú que l'esquerra ha de combatre és el centralisme

Ara
2 min
El candidat d'ICV-EUiA, Joan Herrera, va presentar ahir el lema de la campanya electoral.

BarcelonaEl candidat d'ICV-EUiA a les pròximes eleccions del 25-N, Joan Herrera, ha demanat aquest dimecres a l'esquerra espanyola la incorporació del dret a decidir en la seva agenda política. "L'esquerra ha de liderar la resposta davant la ruptura social, democràtica i territorial i incorporar el dret a decidir", ha dit Herrera en el marc d'una conferència en el Fòrum Europa. També ha dit que l'esquerra "ha d'entendre que el principal repte és derrotar el centralisme". "Perquè només així podrem superar el frontisme", ha dit Herrera, que ha assegurat que la coalició afrontarà el debat en campanya de la mateixa manera que ha liderat l'oposició a les retallades i la denúncia dels casos de corrupció.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

És en aquest context que Herrera ha plantejat en la seva conferència a Madrid el "trencament del pacte democràtic, social i especialment el pacte entre territoris" com un dels elements clau per entendre la situació actual que es viu a Catalunya. "Considero que la principal batalla que tenim enfront és la derrota de la política d'austeritat i la regeneració democràtica", ha dit Herrera, que ha dedicat la major part de la seva conferència a argumentar "el fracàs" de les polítiques econòmiques que practiquen CiU des del govern de la Generalitat i el PP des de la Moncloa, informa l'ACN.

Un debat real, no artificial

Amb tot, però, Herrera ha volgut deixar clar que el debat nacional "existeix i no és una qüestió artificial". I en aquest sentit ha reivindicat "la legitimitat" de la seva formació per afrontar aquest debat, ja que ha estat la seva formació la que ha liderat "la confrontació a les polítiques de retallades i la denúncia dels casos de corrupció" en què presumptament està vinculada CiU, com és el cas Palau.

stats