Política 19/11/2012

Herrera proposa un cara a cara a Mas en una escola pública per parlar de les retallades

El candidat ecosocialista ha pres l'accelerador amb l'eix nacional: "Defensarem el dret a decidir, tant o més que altres, i no ens ho posaran fàcil, però ens hi deixarem la pell"

Albert Solé
2 min

GironaJoan Herrera ha desafiat Artur Mas a fer un debat ells dos sols per parlar de les retallades: "El Mas dimecres farà un debat [a 8TV] amb els que no han fet oposició (PSC i PP), i així faran un debat de banderes. Jo li proposo fer un debat en una escola pública, que triï ell, i fem un debat sobre els serveis públics". I ha afegit: "I fem el debat en una escola, no en un plató ultrafinançat per ells [8TV, del grup Godó]". Herrera ho ha demanat en el míting central de Girona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El candidat d'Iniciativa vol fer aquest debat "sense mentides, que no digui que no hi ha hagut retallades, i que no digui que ha gastat més en despesa social, quan estem als nivells del 2007, i el patiment s'ha multiplicat des de llavors".

"El millor que pot passar en aquest país, és que els que han sigut freds amb el patiment treguin un resultat pitjor i així se n'adonin", ha dit.

Aposta forta en l'eix nacional

Joan Herrera ha posat molt d'èmfasi a Girona pel dret a decidir: "Tan important com qui guanya és qui liderarà l'oposició, i nosaltres ja hem sigut oposició amb 10 diputats, i ara volem ser alternativa. Jo tinc amics socialistes i els dic amb quina esquerra s'identifiquen per fer front a la dreta. I tinc amics independentistes d'esquerres, però saben que la millor manera de construir un país no és supeditar l'esquerra al país, i saben que la millor manera és un país d'esquerres".

"El 25-N no votem independència, votem per tenir dret a decidir, i llavors ja podran votar 'sí'. Però el 25-N també es votarà favor o en contra de seguir amb les retallades, i no tenim perquè subordinar una cosa a l'altra", ha recordat.

Herrera ha fet un retret al candidat d'ERC: "No us poden demanar el vot per l'esquerra per acabar fent president el Mas, no ens ho podem permetre".

"Defensarem el dret a decidir, tant o més que altres, i no ens ho posaran fàcil, però ens hi deixarem la pell".

stats