NOU FINANÇAMENT
Política 21/05/2012

Herrera reclama per escrit que el pacte fiscal no serveixi per abaixar impostos

El líder ecosocialista reclama a Mas garanties que no reduirà la pressió fiscal als que més tenen fins que Catalunya no assoleixi els estàndards europeus en polítiques socials

Roger Tugas
1 min

BarcelonaEl secretari general d'ICV, Joan Herrera, vol evitar que el nou finançament serveixi perquè el Govern retalli impostos. És per això que el líder ecosocialista ha reclamat a Artur Mas, en la reunió que han tingut aquest matí, garanties per escrit d'acord amb les quals, si s'assoleix el pacte fiscal, l'executiu no reduirà la pressió fiscal fins que Catalunya no assoleixi els estàndards de finançament europeus de les polítiques socials. "Volem garanties que el dia després no serveixi per retallar impostos", ha reclamat Herrera, tot i acceptar moltes similituds en les propostes de pacte fiscal, com la reivindicació de la clau de la caixa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Herrera també ha reclamat un acte unitari de les forces polítiques i els agents econòmics i socials a Brussel·les per demanar que s'acabin les polítiques d'austeritat sense incentius a l'economia, un compromís pel qual les rendes altes paguin més impostos i s'acabin les retallades, lleialtat del Govern durant el procés, que la negociació no es dugui a terme com un rerefons electoralista i una participació més important dels agents socials. De la mateixa manera, ha apostat per incorporar el concepte de solidaritat al concert econòmic i "ambició" per sumar "el màxim de forces polítiques" a l'acord.

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha acceptat subratllar el compromís del pacte fiscal amb l'estat del benestar, però ha afirmat que els catalans ja paguen alguns impostos, com l'IRPF, per damunt de la mitjana europea. De la mateixa manera, s'ha obert a incorporar amb més força el concepte de solidaritat i a mirar la manera d'implicar més els agents econòmics i socials al procés.

stats