Política 23/02/2016

Hisenda es nega a taxar les seus embargades a CDC per l'espoliació del Palau

L'Agència Tributària espanyola argumenta que no forma part de les seves funcions

Ara
2 min
CDC s’ha venut la seva seu del carrer Còrsega de Barcelona.

BarcelonaNou capítol del cas del saqueig del Palau de la Música. El jutge que dirigeix la investigació ha nomenat dos pèrits per taxar les quinze seus de CDC embargades, davant la negativa d'Hisenda a fer-ho per la seva manca de mitjans humans i perquè la tasca no figura entre les seves "funcions i competències".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Prèviament, el jutge va fer la mateixa petició a la delegació de l'Agència Tributària espanyola a Catalunya, que s'hi havia negat pels mateixos motius.

Per què s'ordena la taxació? El jutge pretén saber el valor de les seus embargades -CDC ho quantifica en 3,6 milions d'euros- abans de decidir si amplia a 6,6 milions la responsabilitat civil que la Fiscalia exigeix a la formació. Ara per ara està fixada a 5,1 milions d'euros.

Els locals de CDC

El jutge va donar llum verda al maig passat a l'embargament dels quinze locals de CDC, com sol·licitava la Fiscalia, però de moment ha rebutjat duplicar fins als 6,6 milions la fiança imposada a CDC per lucrar-se suposadament amb el pagament de comissions a través del Palau de la Música.

En concret, segons recull l'agència Efe, són locals en propietat de la formació repartits per tot Catalunya: Amposta, Barcelona, Castelldefels, Figueres, Granollers, Capellades, Lleida, Mataró (2), Móra d'Ebre, Reus, Sant Boi de Llobregat, Tarragona, Tortosa i Sant Feliu de Llobregat.

L'embargament de les finques impedeix a CDC la venda de les finques dipositades en garantia sense autorització judicial. De fet, el partit va proposar l'embargament d'aquestes seus en substitució de la seu central de Barcelona, que s'ha venut recentment.

En el cas que finalment el jutge accepti la petició de la fiscalia i es fixi en 6 milions, les finques aportades per la formació podrien no ser suficients, en espera dels resultats de la taxació ordenada pel jutge.

Una nova seu central

Tal com va avançar l'ARA, CDC ja té nova seu a Barcelona, al carrer Provença a tocar del Passeig de Sant Joan. Un edifici buit de fa anys en el que s'havia allotjat la direcció general de Comerç i anteriorment la d'Energia de la Generalitat.

De fet, el mes d'abril passat, el partit ja va anunciar la venda de la seva seu central, al carrer Còrsega de Barcelona, per reduir els deutes de la formació.

stats