L'exdirector d'Hisenda considera que les filtracions exigeixen una investigació interna

Opina que és "molt greu" el cas del número tres de Podem i que cal "exigir responsabilitats" a l'autor de les filtracions. Considera que l'infractor no és Montoro, sinó qui li subministra les dades

L'exdirector de l'Agència Tributària, Ignacio Ruiz-Jarabo, considera que la  filtració de la declaració del número 3 de Podem, Juan Carlos Monedero, és un afer "molt greu" que exigeix una investigació interna per veure "qui ha estat el filtrador i exigir responsabilitats".

"El problema aquí ja no és només que s'han difós dades sinó que s'ha produït una infracció de la Llei general tributària que prohibeix taxativament que els funcionaris que tinguin coneixements de dades tributàries de contribuents concrets ho facin públic", ha dit en declaracions a Antena 3 després que els tècnics d'Hisenda hagin mostrat la seva preocupació per les reiterades filtracions.

Ruiz-Jarabo ha subratllat que la persona que ha filtrat la informació és la que ha comès un delicte i no Cristóbal Montoro, perquè el ministre "no tenia manera" d'accedir a unes dades "molt protegides" en el sistema de l'Agència Tributària als quals "només uns pocs poden entrar".

La filtració dificulta la investigació

Preguntat per si la filtració ha pogut posar en perill la investigació que se li estava fent a Monedero, l'exdirector d'Hisenda ha contestat que "evidentment" sí perquè si es fa algun tipus d'anunci d'"un possible incompliment d'un contribuent se li dóna la possibilitat de, mitjançant una complementària, evitar la sanció".

"Posa en perill, no la investigació i la correcció del que va fer malament, si no la possibilitat de sancionar per allò", ha afegit, remarcant la seva opinió que les actuacions de l'Agència Tributària no han d'estar en "els micròfons". "Mai s'ha fet així en aquest país i crec que mai s'hauria de fer", ha sentenciat. A més, preguntat per si Monedero hauria estat sancionat de no haver fet una complementària, Ruiz-Jarabo ha contestat que "evidentment" sí, però que "si la Hisenda pública avisa els contribuents que se'ls pot sancionar se'ls dóna la possibilitat d'evitar la sanció".