Política 22/05/2018

Puigdemont presenta la seva declaració de béns però Hisenda manté la investigació per inhabilitar-lo

L'expresident entrega la informació al departament de Governació

Núria Orriols
1 min
El candidat de Junts per Catalunya a la investidura, Carles Puigdemont, als carrers de Copenhaguen, on aquesta setmana va fer-hi una conferència.

Barcelona / MadridL'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ja ha presentat la declaració de béns al departament de Governació, però Hisenda manté la investigació per inhabilitar-lo. Segons ha avançat El Confidencial i ha confirmat l'ARA, Puigdemont ha entregat la informació sobre els seus béns al departament de Governació per aturar el procés d'inhabilitació que havia engegat el ministre Cristóbal Montoro per incomplir la llei d'incompatibilitats dels alts càrrecs.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons aquesta norma, els alts càrrecs han d'informar sobre la seva declaració de béns quan entren a exercir un càrrec a l'administració i han de tornar a presentar-la un cop l'abandonen. En cas que s'incompleixi aquesta previsió, i després d'un requeriment, se'ls pot inhabilitar.

Puigdemont no va respondre el requeriment d'Hisenda i per això el ministeri va assegurar que el podria inhabilitar "aviat". Ara bé, un cop el Parlament ha elegit un nou president de la Generalitat, Puigdemont sí que ha presentat la seva declaració. Considera que qui és competent per tirar endavant aquest procediment és el departament de Governació i no el ministre Cristóbal Montoro, que està exercint les competències en virtut de l'aplicació del 155. A més, fins ara Puigdemont no es considerava cessat per l'article 155.

stats