Política 11/04/2016

La Hisenda pròpia ha rebut 40,3 milions d'impostos estatals des del 2013

L'acció simbòlica d'ingressar l'IVA i l'IRPF a l'Agència Tributària Catalana creix entre ajuntaments i baixa entre particulars i empreses

Ara
1 min
Junqueras es va reunir ahir amb els presidents de les diputacions catalanes.

BarcelonaLa Hisenda pròpia ha rebut 40,3 milions d’euros d’impostos de competència estatal des del 2013. Segons consta en respostes parlamentàries, consultades per Europa Press i confirmades per l'ARA, en els últims tres anys, l’acció simbòlica d’ingressar els tributs a l’Agència Tributària Catalana ha anat augmentant entre els ajuntaments i ens públics, i ha disminuït entre particulars i empreses. Aquests impostos són l’IRPF i l’IVA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les persones físiques i jurídiques que van ingressar impostos estatals a la Hisenda pròpia van ser 473 el 2013 mentre que els ens públics només arribaven a 63. En canvi, l'any passat, les dades mostren que només 178 particulars i empreses van ingressar els impostos a l'ATC enfront dels 104 ajuntaments.

Aquest augment de recaptació provinent dels ens públics té una repercussió directa en el volum de la recaptació: si el 2013 es van recollir 6,8 milions, l'any 2014 es va arribar als 15,26 i enguany als 18,27 milions.

Tot i que aquests contribuents ingressen directament els impostos a la Hisenda pròpia, la Generalitat els tramet a l'administració tributària espanyola per "minimitzar el risc de sancions".

El desplegament de la Hisenda

Precisament aquest dilluns s'ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat el conveni de col·laboració entre les quatre diputacions i la Generalitat per fer efectiva la finestreta única i triplicar el nombre d'oficines de l'ATC a tot el territori. L'objectiu, segons va explicar el vicepresident econòmic, Oriol Junqueras, en la presentació d'aquest conveni, és fer més propera la Hisenda pròpia al contribuent i agilitzar els tràmits per al pagament d'impostos.

stats