Política 22/06/2014

"Ho sento, Altesa, però no compto amb vostè": paraules de responsables de la Zarzuela a la infanta Cristina

El motiu és el cas Nóos. La infanta va entendre la decisió, però el seu marit, Iñaki Urdangarin, va trucar a la casa reial indignat perquè amb aquesta decisió l'estaven condemnant abans d'hora

Europa Press
1 min
La imputació d’Urdangarin i després de la infanta han estat un cop sense precedents a la línia de flotació de la monarquia.

Barcelona"Ho sento, Altesa, però no compto amb vostè". Amb aquestes paraules, un alt càrrec de la Casa del Rei va comunicar a la infanta Cristina que no la cridarien més per participar en actes oficials de la família reial, com a conseqüència de la investigació que el jutge José Castro ha obert entorn dels negocis presumptament irregulars del seu marit, Iñaki Urdangarin, duc de Palma.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb aquesta decisió els responsables de la Zarzuela intentaven establir un tallafoc i evitar el desgast que la instrucció del cas estava provocant a la institució.

La filla petita de Joan Carles I no s'ho va prendre malament, al contrari, va entendre aquesta decisió, segons asseguren a Europa Press fonts de la Zarzuela. No va ser tan comprensiu, però, Urdangarin, que no s'explicava com la Casa del Rei li girava l'esquena quan, el desembre de 2011, el cap de la casa reial, Rafael Spottorno, va anunciar als mitjans de comunicació que el duc de Palma quedava apartat de l'agenda oficial pel seu comportament "no exemplar". Urdangarin va trucar a la Zarzuela per queixar-se que amb aquestes manifestacions sobre la seva conducta l'estaven condemnant per avançat.

stats