Publicitat
Publicitat

Hollande evita pronunciar-se sobre Catalunya per ser "un assumpte de la sobirania espanyola"

El president francès debat amb Rajoy sobre el creixement europeu, el terrorisme i l'Ebola en la cimera hispano-francesa de París

El president de la República Francesa, François Hollande, ha declinat aquest dilluns pronunciar-se sobre el procés independentista català al·legant que és "un assumpte de la sobirania espanyola". Durant la roda de premsa conjunta amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a París, després de la 24a cimera hispano-francesa, Hollande ha evitat respondre a la pregunta d'un periodista sobre com valora les aspiracions sobiranistes catalanes.

"Això té a veure amb la sobirania espanyola i per tant només li pertoca a Espanya abordar aquesta qüestió i França no ha de jutjar. Nosaltres volem una Espanya forta i aliada de França", s'ha limitat a afirmar Hollande.

La trobada entre els dos governs, centrada específicament en les interconnexions elèctriques i de gas entre Espanya i França, ha servit per tractar molts temes europeus i internacionals, sobretot les polítiques de creixement econòmic. En aquest sentit, Hollande ha coincidit amb Rajoy a demanar "flexibilitat" a les polítiques econòmiques europees "per no ferir el creixement" i ha lloat l'anunci d'inversions del nou president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, i ha demanat que "s'acceleri i se n'elevi el volum" econòmic.

Els dos presidents han parlat també del combat al terrorisme de l'Estat Islàmic, dels conflictes oberts Síria i a l'Iraq, però també a Líbia, Mali i la República Centreafricana, a més de la crisi de l'Ebola i el repte de la cimera de París sobre el canvi climàtic, prevista per al desembre de 2015.

La veu del poble

Més continguts de

La veu del poble
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT