Publicitat
Publicitat

Homenatge a Carrero Blanco a Santoña, amb participació de l'alcaldessa

Milagros Rozadilla, del PP, governa amb el Partit Regionalista Càntabre i el Moviment Falangista d'Espanya. El PSOE local denuncia l'acte, però quan tenia l'alcaldia va desestimar retirar l'estàtua que honora l'almirall franquista i va apostar per donar-hi "un altre significat"

Una alcaldessa del PP, Milagros Rozadilla, uns quants membres del Moviment Falangista d'Espanya, dues banderes espanyoles anticonstitucionals, dues de la Falange i uns quants paraigües. Amb aquests ingredients es pot fer, i s'ha fet aquest diumenge, un homenatge sota la pluja a Luis Carrero Blanco, l'almirall que va morir en un atemptat d'ETA quan era president del govern de l'última etapa del franquisme. Dimarts farà 38 anys dels fets.

Aquesta escena, reflectida per una imatge difosa pel PSOE a través de Twitter, s'ha produït avui davant de l'estàtua en honor de l'almirall franquista a Santoña, poble natal de Carrero Blanco.

L'estàtua és objecte de polèmica des de fa anys, arran de la llei de memòria històrica, que hauria de comportar la retirada d'aquest tipus de símbols que lloen representants de la dictadura. L'any 2007, quan la socialista Puerto Gallego era l'alcaldessa de Santoña, tots els grups municipals van acordar no retirar el monument. Gallego va apuntar en aquell moment que la seva aposta era donar a l'estàtua "un altre significat".

Quatre anys després, la nova alcaldessa és del PP i l'estàtua continua al mateix lloc i amb més suport institucional que mai, com mostra l'acte d'avui. A més, actualment el Moviment Falangista d'Espanya, representat pel regidor Leoncio Calle Pila, és a l'equip de govern municipal.

L'homenatge va ser convocat per a aquest diumenge amb to desafiant al blog titulat No apto para progres. S'hi deia que "l'excel·lentíssim senyor Carrero Blanco va morir en atemptat per Déu i per Espanya".


21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT