Política 16/12/2011

Homs sobre Blanco: "No entenc com es pot plegar fent un exercici de tanta ignorància"

El ministre aprofita l'últim consell de ministres de Zapatero per advertir la Generalitat que els 759 milions no eren per pagar sous sinó per a infraestructures. El portaveu del govern català s'hi torna: "Les infraestructures ja estan fetes i pagades amb els diners que ha avançat Catalunya"

Ara
2 min

BarcelonaSalten guspires entre José Blanco i Francesc Homs. El ministre de Foment ha advertit aquest divendres que els 759 milions d'euros que Madrid deu a Catalunya no eren per pagar sous dels treballadors, sinó per a infraestructures. Aquest seria l'argument per no haver-los transferit, ja que no hi hauria acord sobre les inversions a fer. I per tant, el govern d'Artur Mas no pot lamentar-se de la falta de liquiditat per a la paga extra de Nadal dels funcionaris argumentant que és per culpa de l'impagament del govern espanyol. El discurs ha provocat la resposta immediata del portaveu del govern català. "Aquestes infraestructures ja estan fetes i pagades, amb diners que va avançar Catalunya i que ara s'havien de recuperar", ha etzibat Homs poques hores després, en declaracions al programa Catalunya vespre, de Catalunya Ràdio.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El ministre portaveu de l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero, José Blanco, ha aprofitat la roda de premsa de l'últim consell de ministres –la setmana que ve es farà el relleu a la Moncloa– per donar la seva versió del conflicte. Segons el seu relat, els 759 milions de l'addicional tercera de l'Estatut, pensada per compensar el dèficit d'inversió de l'Estat en infraestructures a Catalunya, no s'han pagat perquè no hi ha un conveni firmat amb el govern de Catalunya. En aquest sentit, ha dit que ell va proposar que es destinessin els diners als accessos al port de Barcelona i que no hi ha hagut cap "resposta" per part de la Generalitat. "Aquests diners no són una transferència de diners per destinar-los al que la Generalitat vulgui", ha recriminat a Artur Mas i el seu govern.

"Aquests diners són de la liquidació de 2008. I avui fa un any que tenen la llista d'infraestructures, elaborada encara pel govern tripartit. I posteriorment els en vam enviar una altra de complementària, per valor de més de mil milions", ha respost Francesc Homs. "Com és natural, aquestes infraestructures ja estan encarregades, fetes i pagades", ha afegit. "No entenc com es pot plegar fent un exercici de tanta ignorància", ha conclòs el portaveu.

stats