Política 22/07/2015

Homs repta la CUP a "deixar la zona de confort" i sumar-se a Junts pel Sí

Arrufat defensa anar per separats per "no jugar la carta de l'independentisme a una sola partida", perquè dubten que no hi hagi casos de corrupció a CDC "en els propers mesos" i perquè volen que la ruptura sigui immediata i no 18 mesos després del 27-S

Laia Vicens
2 min
El conseller de la Presidència, Francesc Homs, en la sessió de control d'aquest dimecres / Manolo Garcia

Barcelona"Estaríem encantats de la vida". El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha allargat la mà a la CUP perquè se sumi a Junts pel Sí, la candidatura unitària de CDC, ERC i les entitats per al 27-S. Homs ha reptat els cupaires a deixar "la zona de confort i comoditat" de la seva "posició pròpia" i integrar-se a la candidatura. Ho ha dit durant una interpel·lació al ple del Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El diputat cupaire Quim Arrufat ha tancat la porta a aquesta oferta. "No és una qüestió de comoditat", ha dit, sinó que l'argument per anar sols a les eleccions és "no jugar tota la carta de l'independentisme a una sola partida". A més, la CUP ha justificat el seu rebuig a sumar-se a Junts pel Sí amb dues raons més: d'una banda, aposten perquè "la ruptura" amb l'Estat sigui "al moment" i no al cap de 18 mesos, com proposa el full de ruta de CDC, ERC i les entitats, i de l'altra, dubten que "en els propers mesos o anys" no surtin nous casos de corrupció "en el partit que governa".

Homs ha defensat l'"honradesa" del Govern i ha defensat que en els cinc anys que fa que Artur Mas governa "no hi ha hagut ni un sol cas" de corrupció. "Una altra cosa són coses d'altres èpoques", ha admès en relació amb el cas Pujol. "Li puc assegurar que no hi haurà cap nou cas de corrupció", ha asseverat Homs, que ha afegit: "Tenim la consciència molt tranquil·la".

La CUP ha avisat del "risc" que hi ha que l'Estat "utilitzi" possibles "indicis" de casos de corrupció o males pràctiques per frenar l'independentisme, ara que al final hi ha polítics a la llista. Arrufat ha recordat que la CUP va obrir-se a formar part d'una candidatura unitària sense partits, un esquema, ha dit, que era "net i transparent". En tot cas, Arrufat ha refermat la voluntat de la formació de l'esquerra independentista que el 27-S sigui un plebiscit que "ens permeti comptar".

stats