REUNIÓ DEL CONSELL EXECUTIU
Política 15/02/2011

Homs: "El Govern no fa especulacions amb les xifres econòmiques de la Generalitat"

El portaveu de l'executiu espera que el PSC no faci el "ridícul" amb les divergències sobre el dèficit de les finances catalanes

Oriol March
2 min

Barcelona"Som el Govern i nosaltres no fem ni especulacions ni interpretacions amb les xifres". D'aquesta manera s'ha defensat el portaveu del Govern, Francesc Homs, de les divergències entre el nou executiu i els membres del tripartit –especialment el PSC– sobre la xifra de dèficit de la Generalitat. CiU el xifra en prop d'11.000 milions, mentre que per als socialistes ni tan sols arriba als 9.000. Homs s'ha escudat en el fet que tant el ministre de la Presidència espanyol, Ramon Jáuregui, com la vicepresidenta econòmica espanyola, Elena Salgado, han validat el pla de viabilitat presentat pel nou executiu a Madrid. En aquest sentit, el portaveu del Govern ha afegit amb ironia que espera que els socialistes no facin "el ridícul" amb el ball de xifres que està capitalitzant la darrera setmana política catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs ha defensat que el pla de viabilitat, al qual va tenir accés l'ARA, no es faci públic encara perquè les negociacions estan en curs, tot i que ha afirmat que, un cop es solucioni l'assumpte, sí que es difondrà. "Som un govern transparent", ha refermat el portaveu davant la pregunta de si la privacitat del document posava en entredit la promesa de transparència de què va fer bandera CiU en arribar al poder. Seguint amb la defensa de la visió del Govern sobre les finances de la Generalitat, Homs ha assegurat que avalen el nivell de dèficit els mateixos funcionaris que ja duien a terme la seva funció en temps del tripartit. "Els números són els números", ha conclòs el portaveu. Pel que fa al fons de competitivitat que contempla el nou model de finançament, Homs ha demanat el suport dels diputats del PSC a Madrid per tal que defensin el mateix que reclama el mateix partit al Parlament de Catalunya.

El portaveu del Govern ha defensat el nomenament del germà de Felip Puig, Oriol Puig, com a nou director del Servei Metereològic de Catalunya, un càrrec que ja havia ocupat amb anterioritat. Homs l'ha emmarcat dins el "govern dels millors", atesa la seva "preparació", tot i que en temps del tripartit CiU va criticar amb duresa nomenaments com el d'Apel·les Carod-Rovira, germà de l'exlíder d'ERC, com a representant de la Generalitat a París, pel seu component de familiaritat. El portaveu del Govern, aprofitant l'avinentesa, ha assegurat que Apel·les Carod-Rovira no està ratificat en el seu càrrec i que hi poden haver moviments de cara al mes de març.

stats