Política 23/12/2014

Homs, a Pablo Iglesias: "Un demòcrata no pot dir que no reconeix un interlocutor votat pel poble i el Parlament"

El conseller i portaveu del Govern es confessa "perplex" davant el líder de Podem, a qui recrimina la "superioritat moral" amb què va parlar del president de la Generalitat i el dret a decidir. Admet que el Govern tampoc espera res de la via Podem

M.colomer
1 min

BarcelonaEl conseller de Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha llançat aquest dimarts un torpede a la línia de flotació de Pablo Iglesias. Després que el líder de Podem digués aquest dilluns a TV3 que no reconeix al president de la Generalitat com a interlocutor, Homs li ha retret: "Una persona amb conviccions demòcrates no pot dir que no reconeix un interlocutor votat pel poble de Catalunya i el Parlament".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Qui tria els interlocutors no és Pablo Iglesias o Francesc Homs, és el poble", ha replicat el conseller de la Presidència en roda de premsa posterior a la reunió del consell executiu. Ha recriminat a Iglesias la seva "superioritat moral": "Només s'atreveix a fer declaracions d'aquest tipus aquell que se sent moralment superior als altres".

Això sí, davant l'oferta de Podem per diluir el procés sobiranista i el dret a decidir en el marc d'un procés constituent a nivell espanyol, Homs ja ha deixatg entreveure que el Govern n'espera poc. "Tenim certa experiència col·lectiva que al final ni dreta ni esquerra espanyola acaben oferint res diferent a Catalunya", com es va demostrar amb l'Estatut, ha afegit, de manera que "l'expectativa és més que baixa" també ara amb Iglesias.

stats