NOU FINANÇANENT
Política 04/03/2012

Homs creu que acabar amb l'"espoli fiscal" és qüestió de vida o mort

El portaveu del Govern elogia la resposta unitària de tots els partits catalans per flexibilitzar l'objectiu del dèficit de Catalunya

Agències
1 min

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha advertit avui que, per a Catalunya, dotar-se d'un nou model de finançament que posi fi al seu "espoli fiscal" és una qüestió de vida o mort: "O amb això ens en sortim o morim com a país". En una visita al Mercat Figueter de Capellades (Anoia), Homs ha assegurat que "la qüestió del pacte fiscal per al Govern és un tema central d'aquesta legislatura". "O aquest tema del finançament l'abordem o estem morts", ha sentenciat Homs, segons el qual la realitat econòmica d'aquests moments obliga a plantejar el tema "amb aquesta contundència". "Estem lligats de peus i mans. Catalunya és un país amb suficients recursos per fer moltes coses, però que no pot acabar fent-les perquè pateix un espoli fiscal", ha denunciat. Segons Homs, per a "un país que, davant una crisi econòmica tan dura com aquesta, cada any li treuen el 10% dels seus recursos, és com anar a una carrera amb les dues cames lligades".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs ha recordat també que al llarg d'aquest any la Generalitat posarà el pacte fiscal sobre la taula del govern espanyol i, "si durant el 2012 això no té un desenllaç, és evident que algunes decisions s'hauran de prendre al llarg del 2013, és de sentit comú", encara que no ha concretat si estava parlant d'eleccions anticipades.

El portaveu del Govern ha agraït les mostres de suport a la tesi de la Generalitat sobre el fet que totes les càrregues de les principals competències entorn l'estat del benestar "no poden anar a l'esquena del Govern".

stats