Política 14/05/2016

Homs demana a ERC que "no falli" i s'allunyi dels pactes d'esquerres

El portaveu de Democràcia i Llibertat carrega contra la CUP: "Es volen fer els amics de Robin Hood"

Europa Press
3 min
Francesc Homs, al lliurament del Premi 9-N de Moment Zero / ACN

BarcelonaEl portaveu de Democràcia i Llibertat al Congrés, Francesc Homs (CDC), ha demanat a ERC que no els falli en l'objectiu independentista d'aquesta legislatura perquè "no seria la primera vegada que treballen en un pla B". En aquest sentit, ha recordat que els republicans van arribar a fer president de la Generalitat el socialista José Montilla.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Aquí hi havia gent de bona fe que anys enrere haurien jurat i perjurat que mai farien president Montilla, que té moltes virtuts, però el que és segur és que no és independentista. A vegades ERC ens ha sorprès a tots contra tot pronòstic", ha recordat en una entrevista d'Europa Press.

Així s'ha manifestat després de preguntar-li si té por que els republicans llancin propostes com la d'abaixar l'impost de l'IRPF feta pel vicepresident i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, per configurar a llarg termini un front d'esquerres amb la CUP i BComú.

Tenint en compte els precedents, Homs ha reclamat als republicans que apartin temptacions, no es despistin i se centrin en el procés independentista: "No falleu, eh? No falleu perquè no hi ha res més transcendent ara mateix que el procés que hem iniciat".

Prioritat: l'Agència Tributària

Segons la seva opinió, Junqueras s'hauria d'esforçar a culminar l'Agència Tributària de Catalunya i deixar aparcat el debat de si s'ha d'abaixar un tram autonòmic de l'IRPF a rendes mitjanes i baixes perquè es tracta d'un "debat autonomista".

Així, ha reclamat que els pressupostos que aviat toca negociar i aprovar no s'utilitzin com a argument de context electoral de cara a les eleccions del 26-J, i més quan hi ha "un marge inexistent" en aquesta figura tributària.

El dirigent de CDC ha fet extensible aquest missatge a la CUP, als quals ha exigit que compleixin l'acord d'estabilitat signat amb JxSí, a més de censurar que demanin un augment d'impostos "que no resoldrà el problema de fons i que no es cobraran fins d'aquí a dos anys" quan Catalunya ja s'hauria "d'haver desconnectat" de la resta d'Espanya.

"¿És postureig tot això per quedar bé? ¿És per fer-se els progres? ¿És per fer-se l'amic de Robin Hood? Això és moltes coses menys serietat", ha dit Homs, després de demanar-los que s'informin bé i compleixin la seva paraula, i de recordar el pas enrere fet pel ja expresident de la Generalitat Artur Mas.

"Laboratori" del tripartit a Barcelona

També ha advertit que a l'Ajuntament de Barcelona s'està forjant "una espècie de laboratori per practicar un nou tripartit corregit i augmentat, més pendent d'una política d'extrema esquerra" entre el govern d'Ada Colau (BComú), PSC, ERC i la CUP.

Després del preacord de Colau amb els socialistes, liderats per Jaume Collboni, Homs ha opinat que a l'alcaldessa li surten "molt barats" i ha augurat que aquest tripartit anteposarà els subsidis a la creació de llocs de treball, fet que comportarà que la capital catalana perdi moltes oportunitats.

Requena aposta per la renovació de CDC

La candidata alternativa a Homs a les primàries de CDC, Sílvia Requena, ha apostat aquest dissabte per una renovació interna del partit que serveixi per fer avançar Catalunya en un "moment clau" per a la formació.

En una carta dirigida a la militància de CDC, ha assegurat que es presenta per donar veu a les persones del partit que s'han "esforçat en silenci i des de la base" pel país. "Tots esperem una regeneració democràtica des de baix, que sigui capaç de contagiar il·lusió davant l'immens treball que ens espera si volem construir una Catalunya pròspera", ha dit.

En aquest sentit, ha considerat molt importants aquestes primàries: "És necessari que CDC es transformi per tornar a néixer recuperant i actualitzant valors fundacionals al servei de Catalunya". "Catalunya som tots, Convergència som tots i el dret a decidir comença a casa", ha conclòs la candidata que aspira a liderar la llista convergent al Congrés (per primera vegada es presenten sols) en lloc d'Homs.

stats