Política 19/04/2016

Homs considera "imprescindible" que Rajoy doni explicacions al Congrés sobre els 'papers de Panamà'

El cap de files de Democràcia i Llibertat assegura que el PP "no pot escapolir-se" escudant-se en que Soria ja no està a l'executiu

Ara
1 min
Francesc Homs, al lliurament del Premi 9-N de Moment Zero / ACN

BarcelonaÉs "imprescindible" que el president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, comparegui al Congrés de Diputats per donar explicacions sobre els 'papers de Panamà'. Així ho ha considerat aquest dimarts, en declaracions a periodistes, el cap de files de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, a la cambra espanyola després que José Manuel Soria plegués la setmana passada com a ministre d'Indústria en funcions davant les informacions que el vinculaven amb societats en paradisos fiscals. De fet, la compareixença del ja exministre estava prevista aquesta setmana a la cambra espanyola.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs ha advertit que el Govern i el PP "no poden escapolir-se" escudant-se en què l'exministre ja no és a l'executiu i ha exigit a Rajoy que expliqui el que ha fet i farà en relació a tota la informació dels 'papers de Panamà'. "No podem ser uns espectadors passius de tota aquesta informació que s'està coneixent, s'han de prendre mesures i assumir responsabilitats", ha dit Homs, a qui "sorprèn" la "resistència" del Govern a comparèixer amb l'"excusa" que està en funcions, "quan segueixen prenent decisions".

Segons Homs, el president espanyol en funcions hauria "almenys" de comparèixer i donar explicacions sobre els papers de Panamà i la presència de Sòria en ells, "un tema que està escandalitzant el conjunt de la societat espanyola". "Per tranquil·litat de tots, garantia de tots i necessitat de tots, aquestes explicacions són imprescindibles", ha insistit.

stats