POLÍTICA
Política 30/12/2012

Homs: "Si no es pot fer la consulta de mutu acord, no esperarem el seu plàcet"

En una entrevista a 'El Punt-Avui', el conseller de la Presidència considera que respecte a l'actitud amb Catalunya no hi ha "massa diferència entre el PP i el PSOE" i explica que CiU i ERC han pactat un termini de sis mesos per negociar la consulta amb l'Estat. Adverteix que hi haurà noves retallades a TV3

Ara
2 min
Francesc Homs, ahir al Palau de la Generalitat / PERE VIRGILI

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, referma la voluntat del Govern de fer la consulta d'autodeterminació ja sigui amb acords amb el govern espanyol de Mariano Rajoy o sense: "L'ideal és un referèndum convocat de mutu acord, com ha passat entre Escòcia i la Gran Bretanya. Però si no es pot fer de mutu acord, la llei ens empara per fer una consulta. No esperarem el seu plàcet". En una entrevista a 'El Punt-Avui', Homs considera que el 2013 serà per a Catalunya "un any talismà". "Si com a país sabem resistir bé aquest 2013, tant en l'agenda econòmica com en la nacional, estic convençut que serem imparables". Explica també que CiU i ERC han pactat un termini de sis mesos màxim per negociar la consulta amb Madrid. És el termini que trigarà la tramitació parlamentària de la llei de consultes catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El conseller de la Presidència assegura també que hi ha "molts catalans ben situats al món en disposició d'ajudar" el Govern, i que l'executiu d'Artur Mas "els activarà" per garantir l'èxit del procés cap a l'estat propi. Homs no estalvia crítiques a l'estat espanyol, que, això sí, pensa que no podrà deixar de transferir diners a la Generalitat per pagar nòmines perquè "Europa els vigila". "Si fos per ells [Madrid] ja faria temps que l'haurien fet molt grossa", etziba. I encara afegeix: "La sentència de mort, Madrid ja fa temps que l'ha dictada. Per això molta gent a Catalunya sap o intueix que, de l'esquema de l'estat espanyol, n'hem de sortir". També, considera que pel que fa a l'actitud amb Catalunya, no veu "massa diferència entre PP i PSOE".

Més retallades a TV3

Homs també ha parlat sobre noves retallades a TV3. Diu que a banda de "la qüestió de la crisi pressupostària, que òbviament hi és, com a tots els mitjans de comunicació públics del país", cal tenir en compte també "la crisi del sector". Tot i advertir que hi faran noves retallades, assegura que "l'objectiu a TV3 és enfortir-la, no cap altre. I això vol dir anar prenent decisions, com una retallada de despesa, i d'una manera notable. Ja n'hi ha hagut, és cert. Però no tindria sentit que ara retalléssim a Sanitat, a Ensenyament, a Serveis Socials, i no retalléssim a TV3". "Si volem salvar TV3, el que hem de fer és anticipar-nos, i prendre decisions abans no sigui massa tard", conclou.

stats