Política 03/02/2015

Homs titlla de "filibusterisme parlamentari" la decisió del PP d'impugnar els pressupostos

El conseller de la Presidència assegura que el gest dels populars genera una "gran perplexitat" i recorda que els pressupostos estan vinculats a la recuperació de la paga extra dels treballadors públics i al funcionament de la sanitat i l'educació

Joan Serra
2 min

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha comentat la decisió del PP d'impugnar els pressupostos per al 2015. Segons Homs, el gest dels populars genera "una gran perplexitat", i ha recordat que els comptes estan vinculats a la recuperació de la paga extra o al funcionament dels serveis públics, sanitat i educació. El portaveu del Govern ha qualificat de "filibusterisme parlamentari" la tàctica del PP i ha raonat que va precisament en contra de l'"interès general". Homs ha apuntat que a l'executiu li "agradaria que el PP fes cas" a tots els dictàmens del Consell de Garanties Estatutàries i ha posat d'exemple la resolució sobre la constitucionalitat de l'impost de dipòsits bancaris. "No és el primer cop que passa", ha lamentat el conseller sobre la voluntat de la formació que lidera Alícia Sánchez-Camacho d'"entorpir les institucions catalanes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PP ha sol·licitat aquest dimarts al Consell de Garanties Estatutàries que elabori un dictamen sobre l'adequació a l'Estatut i a la Constitució espanyola dels pressupostos de la Generalitat per al 2015 i la llei de mesures fiscals i financeres –coneguda com a llei d'acompanyament–. La impugnació dels populars –que recorren els comptes per segon any consecutiu– obliga ara a retardar el debat final sobre els pressupostos i la llei d'acompanyament, que estava previst per al ple d'aquest dimecres i que s'haurà de posposar fins que el Consell de Garanties Estatutàries hagi dictaminat.

"Ni pessigolles" pel que fa a les estructures d'estat

Homs ha raonat que el Govern "no deixarà de fer" el que tenia previst. "Procurarem que tingui la menor afectació possible", ha reflexionat el portaveu, que ha dit que a l'executiu no l'ha agafat "desprevingut" la decisió del PP. El portaveu també ha assegurat que la impugnació dels comptes "no tindrà cap incidència" en el desplegament de les estructures d'estat. "La decisió del PP no ens farà ni pessigolles", ha subratllat Homs, que ha exposat que qui realment en sortirà perjudicat seran "els col·lectius més vulnerables" per a l'endarreriment del fons de 10 milions d'euros destinat a la pobresa energètica. "Hi ha decisions que tenen impacte, que no són neutres", ha sentenciat.

stats