Política 14/04/2015

El Govern no es creu que Montoro vulgui ara reformar el finançament

Francesc Homs carrega contra els "discursos sobre el respecte a la legalitat" del govern espanyol mentre en paral·lel se situen en la "alegalitat" saltant-se l'obligació legal de tenir nou model de finançament abans de l'1 de gener del 2014

Marc Colomer / Pau Cortès
2 min

BarcelonaEl conseller de la Presidència de la Generalitat, Francesc Homs, ha admès aquest dimarts que no dóna cap credibilitat al fet que el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, digui ara que vol reformar el finançament autonòmic després de les eleccions municipals. Per a ell, "la sensació" és que "no es pot esperar" del govern espanyol aquest gest, i menys després que acumuli un any i quatre mesos de retard respecte del termini legal que fixa l'Estatut. Homs ha respost d'aquesta manera a la porta oberta que va deixar diumenge el ministre d’Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, que va assegurar un cop més que ara sí, ha arribat el moment d'abordar aquest canvi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per al també portaveu del Govern, l'executiu de Mariano Rajoy porta des de l'1 de gener del 2014 situat en la "alegalitat" en saltar-se el termini legal que fixa l'Estatut per reformar el finançament. "Després tot el dia ens fan discursos sobre respecte a la legalitat, que se salten quan els va bé", ha deplorat Homs, que també ha reiterat que la Generalitat no pensa liderar aquest cop la negociació pel nou model. "A nosaltres no ens enganyaran més amb això", ha conclòs.

El conseller de Presidència, Francesc Homs, ha considerat aquest dimarts que el clima entre el govern català i espanyol no ha canviat malgrat que Artur Mas i Mariano Rajoy hagin coincidit recentment en diversos actes, l'última vegada aquest dilluns a la cimera euromediterrània per abordar el jihadisme. Tot i així, Homs ha valorat positivament que s'hagi tornat a la "normalitat institucional" i el president de la Generalitat hagi pogut pronunciar un discurs de benvinguda, a diferència de "l'anomalia" que es va donar en l'últim fòrum d'aquestes característiques. En referència a la conversa que Mas i Rajoy van mantenir abans de la cimera, ha assegurat que van parlar "d'aspectes molt col·laterals".

stats