Política 05/12/2012

Homs reclama que el ministre de l'Interior es disculpi per l'informe 'fantasma' publicat a 'El Mundo'

El portaveu del Govern veu "intencionalitat política" en l'afer, que va esclatar durant la campanya electoral i que apuntava directament a Artur Mas

Acn
1 min
Jorge Fernández Díaz

BarcelonaEl portaveu del Govern en funcions, Francesc Homs, ha demanat aquest dimecres al ministre de l'Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, que es disculpi després que s'ha constatat que el document que vinculava dirigents de CiU amb una suposada trama de corrupció citat per 'El Mundo' és "un informe fantasma".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs també ha acusat el govern espanyol d'actuar de manera "maldestre". Unes hores abans, el comissari de la UDEF (la Unitat de Delictes Econòmics i Financers de la Policia espanyola) havia negat la validesa de l'esborrany policial davant del jutge del cas Palau.

El Govern sospita que hi ha hagut "una intencionalitat clarament política d'afectar el procés electoral que es va celebrar el 25 de novembre". Francesc Homs ha assegurat que a l'executiu li agradaria que hi hagués "unes disculpes públiques per part del ministre de l'Interior". El motiu és que, al seu parer, Jorge Fernández Díaz ha demostrat "la seva incapacitat davant d'aquest cas".

El portaveu del Govern ha qualificat de "bastant descoratjador" el fet que "ara se sàpiga que tot això era simplement inexistent". Alhora, Homs ha afirmat que "un té la sensació que [el govern espanyol] ha actuat expressament d'aquesta manera per mirar d'afectar el resultat de les eleccions del dia 25 de novembre".

stats