Política 24/01/2013

Homs planteja una consulta no vinculant en què es pugui votar amb 16 anys

En declaracions a RAC1, el conseller de Presidència repta l'Estat a portar la declaració als tribunals

Ara / Efe
1 min
Francesc Homs a l'estudi d''El món' a RAC1

BarcelonaEl conseller de Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha plantejat la possibilitat que en la consulta per a l'autodeterminació de Catalunya, que no podrà ser vinculant, es pugui votar a partir dels 16 anys amb un cens nou. Homs ho ha dit en una entrevista a 'El món a RAC1' en què també ha desafiat l'Estat a portar la declaració de sobirania als tribunals. "El Parlament està habilitat per aprovar lleis i fixar posicionaments polítics i textos com el d'aquest dimecres. És un plantejament institucional. Ningú impugnarà. I si ho fes, no té cap recorregut", ha dit Homs.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La consulta no seria jurídicament vinculant. El caràcter vinculant des d'un punt de vista polític és escoltar la veu del poble", ha afegit Homs, que ha apuntat que la "fase final" de l'elaboració de la llei de consultes "definirà si hi ha marge per fixar la posició per votar a partir dels 16 anys i permetre que el TC estableixi clarament què és competència de l'Estat, com el cens electoral".

Homs ha considerat que, un cop aprovada la declaració, "el primer és dirigir-nos al govern espanyol", i ha remarcat que al llarg del primer semestre s'establirà la manera d'encarar "la negociació", que podria ser a través d'una trobada entre els presidents Artur Mas i Mariano Rajoy. També ha revelat que Mas es reunirà amb el rei Joan Carles "en els propers dies o setmanes", una trobada que farà pública la institució monàrquica espanyola.

stats