Publicitat
Publicitat

Política

Homs, sobre la Loapa financera: “És carregar-se l'autonomia i l'autogovern de Catalunya”

El portaveu del Govern titlla la proposta del ministre d'Economia “d'insòlita” i es mostra esperançat que la mesura “no prosperi”. Assegura que, si ho fa, la postura del Govern serà de “rebuig total”, però evita confirmar si recorreran al Tribunal Constitucional

Francesc Homs ha valorat les declaracions del ministre d'Economia, Luis de Guindos, al diari Financial Times d'aquest dimecres, en què va anunciar que al març s'aprovarà una llei per tutelar els comptes de les comunitats. El portaveu del Govern ha titllat la proposta “d'insòlita” i ha assegurat que, si s'aprova, significarà “carregar-se l'autonomia i l'autogovern de Catalunya”.

En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, Homs s'ha mostrat esperançat que la mesura “no prosperi” i ha subratllat que, si ho fa, vulnerarà les regles de la Constitució. En aquest sentit, ha recordat que, tal com figura en el text constitucional, l'autonomia financera implica “la mateixa disponibilitat dels ingressos sense condicionants i amb total extensió”.

El portaveu ha tornat a citar “les línies vermelles del Govern”, que passen per "no rebaixar" l'autogovern de Catalunya. No obstant això, Homs ha descartat “avançar" esdeveniments i, en aquest sentit, ha evitat assegurar amb fermesa que recorrin al Tribunal Constitucional en cas que prosperi la proposta: “Ja ho veurem en el seu moment, si s'aprova".

Felip Puig insta a la "capacitat discriminatòria" entre autonomies

En una entrevista a El món a RAC1, el conseller d'Interior, Felip Puig, també ha valorat la proposta de De Guindos i ha assegurat que, “amb voluntat de desdramatitzar”, Europa ja ha començat a prendre mesures per controlar “molts estats” i, en aquest sentit, considera “lògic” que el govern espanyol vulgui posar control “davant certa disbauxa a quinze autonomies”. No obstant això, Puig espera que l'executiu espanyol sàpiga "discriminar qui ho està fent bé" i tingui una capacitat “d'interpretació diferencial” amb les autonomies.

Davant la bona praxi que està "demostrant" el Govern en termes de reducció del dèficit, segons Puig, el titular d'Interior reafirma la necessitat de sobirania fiscal de Catalunya.

La veu del poble

Més continguts de

La veu del poble
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT