CONSELL EXECUTIU
Política 11/01/2011

Homs alerta que el pressupost de 2011 serà "clarament inferior" al del 2010

El Govern encarrega al departament d'Economia una auditoria per conèixer l'estat de les finances de la Generalitat

Sara González
2 min

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha alertat que, per primera vegada, la xifra total del nous pressupostos serà "clarament inferior" a la del 2010. El consell executiu ha aprovat un decret per establir els criteris d'aplicació de la pròrroga dels pressupostos del 2010 que inclou mesures per contenir la despesa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs ha afirmat que és "una paradoxa" que tenint un finançament nou es "redueixin els ingressos pressupostaris i s'incrementi la despesa", en referència a la situació financera del 2010. Tot i això, el portaveu del Govern ha insistit que l'executiu de Mas no vol "conduir mirant pel mirall del retrovisor". Homs també ha criticat que l'Estat aprovi normes que suposin despeses per a les autonomies i després carregui contra elles perquè s'endeuten.

No prorrogar les despeses i actuacions de programes que hagin finalitzat el 2010 és un dels efectes subratllables del decret aprovat. Les excepcions les haurà d'aprovar el departament d'Economia, fet que, segons Homs, permetrà al departament dur a terme un "control exigent" sobre les despeses. També s'aplicarà a la despesa una limitació d'entre un 30% i un 60% i no es substituirà el personal que es jubili o deixi el seu lloc de treball, a excepció dels àmbits de l'educació i la sanitat.

El govern d'Artur Mas també ha encarregat al conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, que iniciï els tràmits per encarregar una auditoria financera per conèixer la situació econòmica de la Generalitat. "No es fa amb un ànim de revenja contra cap govern anterior, sinó simplement per conèixer la situació", ha assegurat Homs, que ha afegit que aquesta mesura s'emmarca en la voluntat de "transparència" del Govern.

Durant la reunió de Govern també s'ha acordat la creació del Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement, òrgan que estarà presidit per Salvador Alemany, que donarà consell al Govern en polítiques orientades a impulsar el procés de reactivació econòmica de Catalunya. Estarà format per un màxim de 15 membres que no percebran cap tipus de retribució.

stats