Política 19/10/2016

Homs demanarà que el president del TC comparegui a la comissió que ha de decidir sobre el seu suplicatori

El portaveu del PDECat considera que l'Estat té "voluntat d'intimidar"

D.s.u. / M.f.f.
1 min
Francesc Homs lamenta la decisió de Colau.

MadridFrancesc Homs comença a presentar la batalla pel suplicatori que ha demanat el Tribunal Suprem al Congrés per poder-lo jutjar pel 9-N. El portaveu del Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat) ha anunciat aquest dimecres que demanarà que el president del Tribunal Constitucional (TC), Francisco Pérez de los Cobos, comparegui davant la comissió de l'estatut del diputat, que el 2 de novembre decidirà, en secret, sobre aquesta petició.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el diputat del PDECat, Pérez de los Cobos, ha d'explicar per què "va marxar de cap de setmana" en lloc de precisar l'abast de la prohibició de la consulta del 9-N.

També intentarà que hi hagi altres testimonis, tot i que fonts del PDCat donen per perduda la batalla. En una roda de premsa al Congrés el dia que s'ha obert el procediment, Homs ha lamentat que no ha pogut veure l'expedient complet del cas, i ha demanat tenir-hi accés.

Homs veu en els moviments de l'Estat una "voluntat d'intimidar", i ha lamentat que no es tracti d'un "procediment jurídic", sinó "polític". El Congrés inicia el debat del suplicatori just el dia que la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha estat denunciada per la Fiscalia per desobeir el Constitucional.

El diputat també ha reflexionat sobre la postura dels diputats catalans en aquesta votació: "En el suplicatori tindrà valor el que diguin els diputats escollits a Catalunya, perquè ja sabem que la resta del resultat va prefabricat", ha denunciat després d'acusar el PP i Ciutadans de tenir una voluntat "hooligan".

El PSOE ha apuntat de moment que votarà a favor del suplicatori, igual que el PP i Ciutadans.

stats