Política 30/05/2016

Homs va indicar a una empresa que treballava pel 9-N que no li afectava la suspensió del Constitucional

El Suprem considera "imprescindible" investigar l'exconseller de Presidència per la consulta sobiranista

Ara
1 min
Homs arriba al Palau de Justícia per declarar pel 9-N

BarcelonaEl Tribunal Suprem sospita que l'exconseller de Presidència, Francesc Homs, va indicar a una de les empreses que treballava pel 9-N que podia continuar endavant perquè no li afectava la suspensió del Tribunal Constitucional, i per això ha decidit investigar-lo. El Suprem considera "imprescindible" determinar si l'ara diputat al Congrés va cometre un delicte de desobediència, malversació o prevaricació i creu que el seu paper es pot desvincular del d'Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau, que s'han de continuar investigant a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons l'escrit on el Suprem justifica investigar Homs, l'exconseller de presidència va indicar per carta a una empresa informàtica que "la seva prestació no es trobava afectada" per la suspensió del Constitucional. L'Alt Tribunal es fa seva l'exposició raonada del jutge del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Joan Manuel Abril, que ha investigat el 9-N.

El Suprem també considera que s'ha d'investigar el paper d'Homs a l'hora de contractar, des del departament de Presidència, "l'adequació del pavelló de Montjuïc" on es va instal·lar el centre internacional de premsa pel seguiment de la votació.

L'alt tribunal també considera que la conducta d'Homs es pot revisar "amb autonomia i substantivitat pròpia" de la resta d'investigats, Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau, i per això retorna al TSJC aquesta part del cas.

stats