Política 30/12/2014

Homs titlla de "poc democràtic" el "menyspreu" de Podem cap a Mas

El portaveu del Govern ha afirmat que les paraules de Pablo Iglesias, que deia que "no reconeixia CiU per parlar de sobirania", són "expressions inquietants que no són pròpies de la vida democràtica"

Laia Vicens / Roger Mateos
1 min

Barcelona“No pots menysprear un interlocutor escollit pel poble de Catalunya, si ets un demòcrata”. Així ha retret el portaveu del Govern, Francesc Homs, al secretari general de Podem, Pablo Iglesias, les crítiques cap al president de la Generalitat, Artur Mas. Al seu parer, “Mas els pot agradar més o menys”, però dir que el president no pot ser un interlocutor “és un fonament poc democràtic”. Amb tot, Homs ha qualificat les paraules d'Iglesias a Barcelona (que afirmava que "no reconeix CiU per parlar de sobirania") d'“expressions inquietants” i de “posicionaments que no són propis de la vida democràtica”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“Si Iglesias és escollit i té representació democràtica, el reconeixerem”, ha afirmat Homs, que ha matisat que “això no vol dir que compartim les seves idees”. I és que, segons el conseller de Presidència, “el reconeixement dels interlocutors no es mesura en si estàs o no d'acord, sinó en si té o no legitimitat democràtica”.

Sobre Grècia: "No han sabut trobar la fórmula per sortir de la crisi"

Preguntat sobre la convocatòria d'eleccions a Grècia, Homs ha afirmat que el país "no ha sabut trobar la fórmula ni la reacció necessària per sortir de la crisi". "Que la manera d'enfocar la crisi a Grècia no està donant resultats és evident", ha dit Homs, que s'ha mostrat dubtós sobre els efectes que pot tenir la convocatòria electoral (i la possible victòria de Syriza) a la resta de països d'Europa.

stats