Política
Política 07/02/2011

Homs sobre les transferències: "No podem encetar un nou període sense terminis"

Francesc Homs ha explicat quins són els temes que plantejarà el president Mas a Zapatero, en la reunió prevista per avui

Redacció
1 min
Francesc Homs durant la roda de premsa del Consell Executiu

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha explicat quina és l'agenda de la reunió que mantindrà avui Mas amb Zapatero. En entrevista a RAC1, ho ha sintetitzat en tres punts. El primer apartat és el que fa referència a la liquiditat de la Generalitat. L'estratègia en aquest cas passa per presentar el 10% d'ajustament que ha emprès el nou Govern amb les finances públiques i demanar a canvi “un compromís” de Zapatero per partides pendents com el fons de competitivitat, la disposició general tercera, liquidacions encara pendents i l'autorització que la Generalitat es pugui endeutar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El segon punt de l'agenda té més contingut polític: “Volem exposar que el Govern de Catalunya vol tenir veu. Nosaltres defensem un model econòmic propi per a Catalunya, basat en les petites i les mitjanes empreses i en els autònoms. Hi ha una agenda legislativa des d'ara i fins a final de curs i nosaltres hi volem dir la nostra”.

Finalment, un tercer capítol és el de les transferències pendents. “Sense improvisar res”, ha dit Homs, “només cal agafar aquella llista que fa tres o quatre anys enrere va elaborar el tripartit. Però que no es posi a estudiar-ho, que ha tingut tres o quatre anys per fer-ho, sinó que compleixi. No podem encetar un nou període sense terminis, que se'ns covaria l'arròs”.

stats