POLÍTICA
Política 02/08/2012

Edward Hugh aposta per una consulta d'independència el 2013

L'economista britànic que el maig va pronosticar que Catalunya serà intervinguda al novembre considera que unes eleccions anticipades ara conduirien el país a una situació com la de Grècia

Ara
1 min
Edward Hugh

BarcelonaL'economista britànic Edward Hugh, que el mes de maig va encendre les alarmes en pronosticar al programa Singulars del Canal 33 que Catalunya serà intervinguda al novembre, ha apostat aquest dijous per accelerar el procés d'autodeterminació. En una sèrie de tuits, Hugh ha apostat perquè hi hagi un nou "pacte de Govern" a la tardor per anunciar una "consulta popular sobre la independència la primavera de 2013".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per Hughs, la "situació extremadament complicada" en què es troba Catalunya el porta a pensar que la convocatòria d'eleccions anticipades al país ara podrien deixar Catalunya "com Grècia" el mes de maig. "No és l'estatut d'autonomia que ens ha portat aquí, és la crisi econòmica, i no saber gestionar-la bé amb els pocs recursos que tenim", ha asseverat l'economista britànic establert a Barcelona. A més, ha advertit que "no es poden tractar les coses com si fos una situació normal i corrent. Les polítiques de sempre no funcionen ara".

Estancament

Hughs aposta per "salvar l'euro", malgrat que això "té un preu": "l'estancament de les economies perifèriques durant una dècada". Precisament, alerta que la clau per entendre la política catalana en aquests moments" passa per "entendre que no hi haurà recuperació econòmica com a mínim durant una dècada.

stats