Política 22/09/2017

Humor en temps convulsos

Un recopilatori dels moments més entranyables i curiosos derivats de la macrooperació contra l'1-0

Nuria Juanico /Marta Terrasa
3 min
Piolín, de visita a Barcelona

BarcelonaEn moments tan tensos com els que estem vivint no podem deixar de reconèixer el paper terapèutic de l'humor. Són dies complicats i intensos, que també ens han brindat moments únics, sentits, divertits i espontanis que hem volgut recopilar en aquest post.

Boig per tu!

Una reportera de La Sexta es va convertir ahir en protagonista accidental de l'acte en favor del referèndum que es va celebrar a la plaça Cívica de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i que va aplegar unes 2.000 persones. Cada vegada que la reportera intentava fer la crònica per al seu mitjà, els estudiants cridaven consignes com "premsa espanyola manipuladora". Finalment, però, van 'compensar-la' cantant-li la cançó 'Boig per tu', de Sau. L'autor del vídeo és Arnald García.

Els croissants més famosos

Aquest any els croissants més famosos no han sigut els de la pastisseria Canal, sinó els del Sindicat Unificat de la Policia (SUP), que, amb aquesta piulada tan contundent, han volgut denunciar les condicions que tenen en els creuers on estan allotjats.

El vaixell de Piolín

Si els croissants no són sant de la devoció dels policies, no ens podem ni imaginar què pensen de la decoració exterior dels creuers on s'allotgen. Taz, Piolín i la resta de la 'troupe' de Looney Tunes han donat molt de joc a les xarxes socials i tant tuitaires anònims com personalitats del món de la política han encarnat la quintaessencia de la xarxa social més àcida.

Terrassa (i els pilons) resisteixen

Si això fos una pel·lícula nord-americana, algú s'aixecaria lentament de la cadira i començaria a aplaudir cada cop més fort. Els experts en la matèria diuen que aquest és el millor vídeo del 20-S. S'hi veu com diversos mossos intenten tombar -sense èxit- un piló al mig d'un carrer, mentre se senten els comentaris punyents dels veïns. 'Spoiler alert!' Al final la força bruta de la furgoneta policial acaba per tirar a terra el piló, però no a qualsevol preu.

Julian Assange, més català que la ratafia

Des d'una picabaralla amb Arturo Pérez-Reverte fins a difondre les reaccions de la comunitat internacional, passant per retuitejar totes les imatges dels pobles on se celebren manifestacions a favor del referèndum, el mur de Twitter de Julian Assange no té un minut de repòs! Entre piulada seriosa i piulada seriosa, Assange té temps per compartir imatges com aquestes.

El referèndum amb més 'flow'

Al crit de "si no puc 'perrear' no és la meva revolució", són molts els que han compartit el vídeo de Kimberly Jordan. Sota l'etiqueta #Libre1-0 la coreògrafa i ballarina especialista en 'twerk' ha volgut aportar el seu "granet de sorra" amb aquest vídeo on es convida a votar, sigui quin sigui el sentit del vot.

Ciutadans de Catalunya, els tancs ja són aquí

Qui no ha rebut un 'whatsapp' amb una foto dels temuts tancs enviada per la cosina d'un amic d'un conegut? Hem vist tancs en una benzinera de Tàrrega, els hem vist a sobre de trens de la Renfe... Photoshop? Si ho diu Google i les xarxes socials, ha de ser veritat.

Google

Olé tu!

Des d'aquí fem una crida per a la creació d'un programa 'Factor X - Edició especial 1-0'. Si és que no paren d'aparèixer talents en els racons més insospitats! Així ho demostra el Guàrdia Civil que es va arrencar a cantar un fandango mentre al seu voltant tothom feia picar olles. Miqui Puig, et necessitem, és hora de descobrir els diamants en brut de l'1-O!

Els Segadors del Pont Aeri

I després de la 'Ruta del bakalao' arriba... La ruta de la independència! Amb txumba txumba del bo versionant Els Segadors. Res, la típica cosa que passa quan es demana un minut de silenci en solidaritat amb la Guàrdia Civil.

Rentades amb Perlan

On són les banderes espanyoles dels ajuntaments de Lleida, de Girona, Sabadell o Sant Cugat? El 'community manager' del Partit Popular de Sant Cugat té una teoria sobre el que està passant: les banderes són totes a la bugaderia! Engalanar-se pel que ens espera exigeix pulcritud i aquests ajuntaments ho saben bé.

Buenafuente, això no té gràcia

"A vegades cal posar-se una mica seriós per tal de poder seguir rient la resta de l'estona". Així tancava Andreu Buenafuente el monòleg del passat dimecres on compartia la seva opinió sobre l'actualitat del referèndum i criticava la manca d'enteniment i les poques ganes de fer política d'alguns polítics. Després de la "baixona", com ell mateix va qualificar el monòleg, va prosseguir amb la resta del programa amb normalitat. En un post d'humor, també calia remarcar l'excepcionalitat d'un humorista posant-se seriós.

stats