9-N ALTERNATIU
Política 28/10/2014

Herrera: "Els hereus del franquisme no decidiran què fem el 9-N"

El dirigent d'ICV demana mantenir totes les formes de mobilització previstes encara que les impugni l'Estat però no aclareix si anirà a votar al procés participatiu

Roger Tugas
2 min
Joan Herrera, d'ICV, i Joan Mena, d'EUiA, a la roda de premsa de presentació de la campanya del 9-N / CÈLIA ATSET

BarcelonaEl coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, ha criticat aquest dimarts el PP per voler impugnar el nou 9-N. "Ni els hereus del franquisme ni ningú decidirà què fem el 9-N ni després", ha etzibat, i ha assegurat que, "cada cop que ens neguen un dret, tenim més ganes d'exercir-lo". En aquest sentit, ha apostat perquè es mantinguin totes les formes de mobilització previstes i, per tant, ha afirmat que, si el Govern manté el procés participatiu, li semblarà "bé". "Poden intentar il·legalitzar, però no aturar les mobilitzacions en la seva expressió plural", ha defensat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, Herrera no ha aclarit tampoc si participarà en el procés participatiu si es manté, però sí que s'ha compromès amb la recollida de signatures que, pel que ha explicat, estan preparant algunes associacions per denunciar que no es permet exercir el dret a decidir. En aquest sentit, ICV aspira a fer arribar la protesta arreu del territori i sobretot a l'àrea metropolitana de Barcelona.

Sigui com sigui, el dirigent ecosocialista ha apostat per convertir la mobilització del 9-N en una expressió que "el PP és el principal enemic de la democràcia, perquè la prohibeix i la corromp". Així mateix, ha cridat a persistir en la demanda de la consulta més enllà del cicle electoral català i ha instat el PSOE i el PSC a censurar les paraules de Patxi López i desmarcar-se de la impugnació que promou el PP.

Herrera ha fet aquestes declaracions en la presentació de la campanya d'ICV-EUiA del 9-N, junt amb el diputat d'EUiA Joan Mena, que ha explicat que la coalició prepara actes arreu de Catalunya per "fer del 9-N una gran jornada de mobilització" i "enviar el missatge al PP que el dret a decidir és innegociable". La necessitat que es reafirmi la unitat del sobiranisme també és una demanda d'ICV-EUiA, que convidarà a Catalunya dirigents polítics de l'Estat i d'Europa perquè donin suport al dret a decidir.

stats