Política 27/01/2013

ICV insta Mas a prendre la iniciativa amb mesures concretes per lluitar contra la corrupció

Dolors Camats s'ha preguntat si Felip Puig sospitava la vinculació de Crespo amb la màfia russa i per això no el va nomenar número dos del Departament d'Interior

Ara
2 min
La portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats, va presentar ahir en roda de premsa la declaració de sobirania dels ecosocialistes.

BarcelonaLa portaveu d'ICV-EUiA al Parlament, Dolors Camats, ha instat avui el president de la Generalitat i també president del Convergència Democràtica de Catalunya (CdC), Artur Mas, a "actuar" amb urgència davant d'un nou cas "que sembla que esquitxa de nou" un membre del seu partit, que actualment és diputat al Parlament i que "a sobre" també està vinculat en presumptes casos de corrupció a la sanitat catalana. "No en tenim prou amb discursos", ha dit Camats en al·lusió a les paraules del president de la Generalitat que dimecres en seu parlamentària i en resposta a Joan Herrera es va comprometre a prendre la iniciativa per lluitar contra la corrupció. "Des d'ICV-EUiA hem fet propostes tant al Congrés com al Parlament per garantir més control i transparència però sovint tant el PP, com CiU o el PSOE", ha lamentat Camats que ha insistit en què ara és hora que "el president de la Generalitat faci complir la seva paraula i és qui ha de prendre la iniciativa amb alguna mesura concreta".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, la portaveu parlamentària ha demanat a Mas que "posi fil a l'agulla" i expliqui "quines mesures pensa impulsar" per evitar que no es torni a produir cap cas de corrupció a Catalunya. "Suposo que no tindrà cap problema en donar suport a la proposta de llei de Transparència i Accés a la Informació que el nostre grup ha registrat al Parlament", ha dit Camats que ha assegurat que seria la manera de demostrar que les seves paraules són "alguna cosa més que fum". "Amb una Llei de transparència, casos de corrupció com el d'Unió es podrien haver evitat", ha posat de manifest Camats.

Per altra banda, Camats també s'ha preguntat "com és que Xavier Crespo no va ser nomenat número dos del Departament d'Interior tal com s'havia anunciat?", per la qual cosa ha exigit explicacions del conseller d'Interior havia de nomenar Crespo, Felip Puig, i digui si sospitava alguna cosa o si havia tingut coneixement de que grups mafiosos volguessin infiltrar-se a Interior. Quan Crespo encara té pendent donar explicacions al Parlament sobre la gestió sanitària, sobre el per què no va ser nomenat número 2 d'Interior, Camats ha exigit que tant Crespo com Felip Puig donin explicacions sobre aquests casos, "què en sabien i fins on arriben les seves implicacions".

stats