ICV demanarà la compareixença de Rubalcaba a la Comissió del Dret a Decidir

L'objectiu de la petició formulada pel partit és que el líder del PSOE exposi personalment l'aposta federal que ha fet el seu partit

El coordinador nacional d'ICV Joan Herrera ha anunciat avui que demanarà la compareixença del líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, davant la Comissió del Dret a Decidir del Parlament perquè expliqui la proposta federalista aprovada aquest passat cap de setmana pel seu partit.

Segons ha indicat Joan Herrera en unes declaracions a Catalunya Ràdio recollides per Efe, Iniciativa considera que el document pactat pels socialistes aquest passat cap de setmana a Granada "no advoca per un federalisme real".

Per aquest motiu, ha avançat que el grup d'ICV-EUiA demanarà que comparegui el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, davant la Comissió d'Estudi pel Dret a Decidir que va ser constituïda la setmana passada.

L'objectiu, ha explicat, és que exposi el document sobre federalisme, al marge que el líder socialista també pugui contactar amb el president de la Generalitat, Artur Mas, per exposar-li personalment l'aposta federal que ha fet el seu partit.

"Que vingui a explicar-la davant el Parlament, no al president, perquè aquest és una peça més, -ha afirmat- i no dic que no jugui un paper, però no deixa de ser una peça més" ja que "aquest procés o és plural o no serà".

Més continguts de