CONGRÉS DELS DIPUTATS

La diputada d'ICV al Congrés renuncia al seu escó i a formar part de les llistes el 20-N

Núria Buenaventura considera que no pot continuar exercint la política mentre el Tribunal Suprem la consideri imputada de delicte de prevaricació

La diputada al Congrés per ICV-EUiA, Núria Buenaventura, ha dimitit avui del seu escó. Buenaventura, que ocupava el lloc que va deixar vacant l'actual secretari general d'ICV, Joan Herrera, ho ha anunciat a través d'un comunicat al seu partit on explica que "davant l’inici de les investigacions per part del Tribunal Suprem sobre una actuació realitzada l’any 2009 com a Directora General de Medi Natural", ha decidit "renunciar a formar part a la llista electoral a les properes Eleccions Generals". El 17 de juliol del 2009, Buenaventura va dictar una resolució en què aprovava de manera experimental fer servir vesc per capturar ocells. La pràctica consisteix a posar cola en arbustos perquè els ocells hi quedin enganxats, el que, segons la fiscalia suposa un delicte perquè la decisió era "frontalment contrària a la normativa europea, estatal i fins i tot autonòmica".


Buenaventura ha conclòs el seu comunicat agraint al partit la seva confiança al llarg de tots aquests anys i ha matisat que la seva "col·laboració amb el partit no acabarà aquí", tot i que sí que ha reconegut que "a partir d'ara començarà una nova etapa dins el grup". La diputada havia sonat com a possible candidata per liderar la llista d'ICV fins que la direcció del partit va escollir l'exsecretari general de CCOO a Catalunya Joan Coscubiela.