Política 19/07/2012

ICV diu que les retallades de Rajoy són "una arma de destrucció massiva de drets socials"

El diputat Joan Coscubiela acusa el PP de ser "fatxenda amb els dèbils i covard amb els poderosos"

Acn
2 min

MadridEl portaveu d'ICV al Congrés dels Diputats, Joan Coscubiela, ha afirmat que les mesures que el govern espanyol ha portat aquest dijous a la cambra baixa per a la seva convalidació són una "llei d'excepció" i una "arma de destrucció massiva de drets socials". També ha acusat el govern espanyol d'"estafar" la ciutadania fent el contrari del que havia dit que faria i d'"abusar" dels decrets lleis i "degradar" el Congrés dels Diputats. A més, ha assegurat que de les paraules del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, se'n desprén que considera que els treballadors públics són "ganduls".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Coscubiela, decisions com l'allargament del termini per rebre la prestació de dependència "ratllen el sadisme social".

A més, ha acusat el govern espanyol d'imposar "sacrificis inútils" per sortir de la crisi perquè "saben" que és "impossible" complir els objectius de dèficit imposats per Europa. "Per sortir del pou és important que deixin de cavar al pou", ha dit en referència a la manca de polítiques de creixement i d'un augment de l'IVA que "no suposarà més ingressos a les arques públiques, sinó tot el contrari".

Coscubiela ha demanat al govern espanyol que provi de canviar la seva relació amb la Unió Europea i ha lamentat que el govern espanyol no utilitzi el "marge" que té en altres capítols no socials com l'Església Catòlica o les societats d'inversió. Segons el portaveu d'ICV, el govern espanyol és "fatxenda amb els dèbils i covard amb els poderosos".

ICV, com la resta del grup de l'Esquerra Plural que compareixen amb IU i Cha, i bona part de les formacions d'esquerra del Grup Mixt, marxarà del Congrés en el moment de la votació del decret-Llei en senyal de repulsa a les mesures que s'aproven aquest dijous al Congrés dels Diputats.

stats