Política 01/03/2013

L'Oficina Antifrau no veu "catastròfic" el grau de corrupció a Catalunya

ICV reclama que comparegui Mas

Roger Mateos
2 min
El director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel Alfonso

BarcelonaEl director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, no troba "catastròfic" el nivell de corrupció a Catalunya. Tot i reconèixer que en els darrers mesos han aflorat "set o vuit casos molt cridaners" de presumpte frau, segons De Alfonso, els ciutadans no han de perdre la confiança en el sistema, perquè les males pràctiques "no són habituals". El director de l'Antifrau ha lliurat aquest divendres al Parlament la memòria del seu organisme corresponent al 2012 i el llistat de propostes que ha elaborat per afavorir la transparència en les institucions públiques.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De Alfonso ha aprofitat per suggerir que l'Oficina Antifrau, un òrgan independent i "no polititzat", hauria d'encarregar-se d'executar la futura llei de transparència, que ja ha començat a redactar la cambra catalana. Precisament avui la ponència parlamentària que se n'ocupa s'ha reunit per iniciar les discussions, amb el propòsit d'enllestir l'esborrany de la llei abans de l'estiu. Els grups han recuperat la feina feta per la mateixa ponència durant la passada legislatura, tot i que ara es planteja que, a més de les mesures de transparència en les institucions, també se n'imposin a partits polítics i empreses públiques.

Durant la reunió, la diputada d'ICV Dolors Camats ha tornat a reclamar que comparegui el president de la Generalitat, Artur Mas, en seu parlamentària, per donar explicacions sobre la possible implicació de CDC en el cas Palau. Com ja va passar en el ple d'aquesta setmana, ERC ha fet pinya amb CiU per rebutjar la petició. "Ara és l'hora dels jutges i dels tribunals", ha argumentat la diputada d'Esquerra Gemma Calvet, que ha advertit que el seu partit no pensa participar en la "instrumentalització d'aquest tema en detriment de les institucions de Catalunya". ICV, però, no deixarà d'insistir-hi.

stats