POLÍTICA
Política 07/07/2012

ICV avisa que el pacte fiscal serà una presa de pèl si CiU no recorre al TC la llei d'estabilitat

La portaveu dels ecosocialistes, Laia Ortiz, alerta CiU que seria una "obscenitat" que plantegés un quart pla de retallades just quan ha acabat el ple sobre el tercer paquet d'ajustos

Ara
1 min
Joan Herrera i Laia Ortiz

BarcelonaLa portaveu d'ICV, Laia Ortiz, ha instat aquest dissabte el Govern català a interposar "immediatament" un recurs a la llei d'estabilitat pressupostària al Tribunal Constitucional perquè, sinó, significarà que el pacte fiscal que proposa Artur Mas serà una "presa de pèl". "No hi pot haver pacte fiscal sense autonomia financera", ha remarcat la portaveu ecosocialista que ha assegurat que la llei d'estabilitat aprovada per PP i CiU "escanya" i "imposa restriccions" a les comunitats autònomes. "Si el govern no interposa un recurs vol dir que renuncia a defensar l'autogovern i la capacitat de la Generalitat per decidir sobre les seves finances públiques", ha advertit Ortiz.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Per això ens hi varem oposar: pels continguts, perquè es basen només en retallades de drets i benestar però també perquè envaeix l'autogovern", ha explicat Ortiz que ha demanat al president de la Generalitat que "rectifiqui la política de mà estesa a Madrid" perquè encara està a temps d'esmenar l'error de votar una llei "que ens lliga de mans i peus per tenir autonomia financera". "El que li toca fer al Govern és defensar Catalunya però enlloc d'això el que estem veient és que ja està preparant de la mà del PP la quarta onada de retallades en termes socials i pressupostaris i que ja es veu que són un fracàs", ha lamentat Ortiz.

Durant un contacte informatiu just a l'Escola d'Estiu d'ICV, Ortiz també ha advertit el Govern que seria una obscenitat plantejar una quarta onada de retallades dies després del ple del Parlament sobre el tercer pla d'ajustaments.

stats