Política 27/09/2012

ICV-EUiA confirma que votarà a favor de la resolució per l'autodeterminació de CiU i ERC

Jordi Turull nega a 'El matí de Catalunya Ràdio' que hi hagi contradiccions amb Duran quan assegura que la consulta haurà de ser "legal"

Ara
1 min
El diputat d'ICV-EUiA, Jaume Bosch, en roda de premsa

BarcelonaEl diputat d'ICV-EUiA Jaume Bosch ha confirmat que el seu partit votarà a favor de la resolució que avui presentaran CiU i ERC a favor de l'autodeterminació i de la celebració d'un referèndum "prioritàriament" durant la propera legislatura. En declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio', Bosch ha afirmat que tot i que el seu grup presentarà una resolució pròpia en què demanarà que la consulta es celebri a la propera legislatura, també donaran suport a la presentada per CiU i ERC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Votarem la resolució de CiU, però també volem que que els grups es mullin perquè se sàpiga qui vol que la consulta se celebri la propera legislatura", ha dit Bosch, el qual ha sentenciat que el resultat de la votació d'avui serà "una àmplia majoria a favor de la consulta".

El portaveu parlamentari de CiU, Jordi Turull, ha deixat clar que la votació serà una resposta al "clam" de la manifestació de la Diada. Turull ha insistit que CDC i Unió "van a la una" en tot aquest procés, i ha matisat que quan el portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, diu que la consulta ha de ser "legal", ho assegura tenint en compte que el Govern està treballant "perquè hi hagi un marc legislatiu propi" que permeti el referèndum per a l'autodeterminació.

stats