Política 22/04/2013

ICV creu que és el "sentit comú" que "ha faltat" al procés sobiranista

Els ecosocialistes asseguren que han estat malinterpretats sobre la seva postura a favor del dret a decidir

Anna Mateo
1 min

BarcelonaEls coordinadors nacionals d'ICV, Joan Herrera i Dolors Camats, han assegurat aquest dilluns que el seu partit mantindrà una "actitud proactiva en tot el procés a favor del dret a decidir, perquè creiem en la causa". "Ho defensem amb el sentit comú que creiem que ha faltat, no només per part de l'estat espanyol, a qui també li ha faltat sentit democràtic, sinó també als altres partits catalans", ha afegit la coordinadora del partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A la roda de premsa a la seu del partit, Camats ha dit que "els debats externs que s'han fet sobre els nostres propis textos" han malinterpretat la postura dels ecosocialistes sobre el procés sobiranista, i ha assegurat que "si no ens posàvem al davant, això no tirava".

El coordinador del partit, Joan Herrera, també ha demanat explicacions al president de la Generalitat, Artur Mas, sobre si ha presentat o no a Brussel·les la moció que es va aprovar al Parlament per comunicar a la Comissió Europea la posició "clarament contrària a les polítiques d'austeritat". Herrera ha assegurat que té "la impressió que no és que el president Mas no hagi tret la moció de la carpeta, sinó que la carpeta ni la duia".

stats