ONZE DE SETEMBRE
Política 03/09/2013

ICV justifica la convocatòria a encerclar La Caixa però espera que la Via Catalana sigui "un èxit"

Dolors Camats recorda que són un partit "plural" i avança que militants i dirigents participaran a la cadena humana de l'ANC

C. Dinarès / R. Tugas
1 min
La portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats, durant la seva intervenció en el Ple monogràfic sobre joventut / ACN

BarcelonaLa coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats, ha defensat aquest dimarts la decisió del seu partit de convocar l'Onze de Setembre a encerclar La Caixa amb el Procés Constituent i no a la Via Catalana, tot i que també ha fet una crida a la ciutadania a fer dels actes de la Diada "un èxit" i a lligar el dret a decidir amb la lluita contra les retallades, ja que la crisi està "minvant de tal manera l’estat del benestar dels ciutadans que és ara que ens toca defensar els nostres drets socials i nacionals". Així, Camats ha instat a assistir a les diferents convocatòries i mobilitzacions pensades per "guanyar" l’exercici del dret a decidir i "enviar un missatge al govern central perquè reflexioni sobre la voluntat dels catalans".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La líder ecosocialista ha insistit en la idea que ICV és un partit "plural", i per aquest motiu hi haurà membres de la direcció, diputats, càrrecs electes i militants que participaran a la Via Catalana, encara que la direcció convoqui específicament a les accions amb contingut social que tindran lloc aquell dia.

Un nou curs sense novetats

Paral·lelament, Camats ha lamentat que el curs polític "hagi començat tal com va acabar", marcat per les mateixes informacions i per una situació econòmica "que no millora". En aquest sentit, ha criticat també que el conseller de Salut es negui a acceptar una realitat, que és que "a Catalunya es passa gana" a conseqüència de polítiques que prenen forma de retallades o de pressupostos no presentats. És per això que ha expressat la necessitat de tornar a la "normalitat" al si del Parlament.

stats