Política 27/09/2013

ICV-EUiA assegura que el projecte de pressupostos de l'Estat està ple de "mentides", és "injust" i aboca a més recessió

El portaveu ecosocialista al Congrés, Joan Coscubiela, critica que es mantingui la pujada "temporal" de l'IRPF, que es congeli el sou dels funcionaris i que es rebaixin les pensions

Acn
1 min

BarcelonaICV-EUiA ha criticat durament el projecte de pressupostos de l'Estat que ha aprovat aquest divendres el govern espanyol. El portaveu ecosocialista al Congrés, Joan Coscubiela, ha qualificat els pressupostos "d'injustos", perquè mantenen les pujades de l'IRPF, congelen el sou dels funcionaris i rebaixen la quantia de les pensions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, també estan plens de "mentides", perquè es basen en les dades dels pressupostos del 2011 i el 2012, "que l'Estat no va complir". Coscubiela veu "esperpèntic" que l'executiu estatal presenti com a bona notícia les previsions d'atur del 2014 -25,9%- i ha afirmat que els pressupostos poden ser "suïcides" i poden condemnar l'Estat a mantenir la recessió durant molt de temps.

"Estan plens de falsedats i mentides. Ens diuen que no apujaran els impostos el 2014 i el que s'amaga és que es manté la pujada de l'impost sobre la renda del 2013, que era temporal", ha dit Coscubiela des del Parlament de Catalunya.

El líder ecosocialista a Madrid ha lamentat, a més, que el govern espanyol prevegi reduir les partides per als serveis públics d'ocupació i per als cursos de formació i, en canvi, aporti més recursos a les empreses privades de col·locació i continuï subvencionant les autopistes.

La reducció de recursos per a les polítiques d'ocupació, combinada amb la "previsible" reducció del consum per la congelació salarial dels funcionaris, la rebaixa de les pensions i la "pressió a la baixa" dels salaris a les empreses privades, fa que Coscubiela dubti que es puguin complir les previsions d'atur.

stats