POLÍTICA
Política 26/03/2012

ICV demana la "immediata destitució" de Josep Tous com a coordinador de la Diputació de Barcelona

La formació veu "incompatible" les funcions de Tous i estar detingut per la Guàrdia Civil per un suposat cas de corrupció

Acn
1 min

BarcelonaEl portaveu d'ICV-EUiA a la Diputació de Barcelona, Àlex Mañas, ha demanat aquest dilluns al president de l'ens, Salvador Esteve, la "immediata destitució" del nou coordinador, Josep Tous, després que hagi sigut detingut per la seva presumpta relació amb el cas Campió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per Mañas, és "incompatible" estar detingut per la Guàrdia Civil per un suposat cas de corrupció i desenvolupar tasques de coordinació a la Diputació de Barcelona.

Tous, que només fa unes tres setmanes que ocupa el càrrec, ha sigut detingut aquest matí junt amb un alt càrrec del Govern –el subdirector general de Seguretat Industrial de la Generalitat, Isidre Masalles– i tres empresaris més: Sergi Alsina, Sergi Pastor i Ricard Puignou.

Josep Tous va ser nomenat coordinador general de la Diputació de Barcelona el passat 6 de març en substitució de Josep Maria Matas, que va renunciar al càrrec després que es descobrís que la seva empresa va facturar 900.000 euros a l'Associació Catalana de Municipis quan n'era secretari general. Anteriorment, va ser director general de Consum i Seguretat Industrial de la Generalitat de Catalunya en l'etapa de Govern de Jordi Pujol.

stats