Política 23/07/2014

ICV-EUiA demana a Mas que condemni la "violència" sobre Gaza i que suspengui els acords comercials amb Israel

El president assegura que "condemna totes les violències": la de l'exèrcit israelià i les "morts gratuïtes" causades pels palestins

Oriol March
1 min

BarcelonaEl líder d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha reclamat al president de la Generalitat, Artur Mas, que condemni la "violència" israeliana sobre Gaza i que suspengui els acords comercials amb el país hebreu. "Un poble que vol la llibertat ha de defensar els pobles que estan oprimits", ha defensat Herrera. Mas li ha respost que "condemna totes les violències", incloent-hi la de l'exèrcit israelià i les "morts gratuïtes" causades pels palestins.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president s'ha mostrat crític amb la petició d'ICV-EUiA. "Condemno totes les violències. Vostès condemnen unes violències, no totes. Jo les condemno totes. Els morts són morts iguals a tot arreu, i no només allà. O vostès no condemnen el que ha passat amb l'avió caigut a Ucraïna? Aquests morts són diferents? No és al cartell d'avui? Els morts de Nigèria són diferents? No existeixen? També condemno la violència de l'exèrcit israelià. Però també les morts gratuïtes que causen els palestins. Si no li satisfà aquesta resposta és que alguna cosa més enllà de la violència volen incorporar en aquest discurs, i aquí no m'hi trobaran", ha indicat.

Miquel Iceta, primer secretari del PSC, també ha condemnat "totes les violències", i David Fernández, portaveu de la CUP, ha assenyalat que Gaza és una "presó a cel obert".

stats