Política 23/03/2015

ICV-EUiA de Badalona integra a la candidatura el sector crític de Podem

La plataforma 'És possible' es desmarca del consell ciutadà del partit de Pablo Iglesias, que dóna suport a una candidatura liderada per la CUP

Acn
2 min
Foto de família de membres d'ICV, EUiA i el col·lectiu de Podem 'És Possible' de Badalona / ACN

BadalonaLes candidatures dels partits d'esquerres es van definint a Badalona i aquest dilluns la coalició d'ICV-EUiA ha anunciat la incorporació d'un corrent del cercle de Podem, que es desmarca de la decisió del consell ciutadà del partit després que anunciés el seu suport a la candidatura de Guanyem Badalona, en la que també hi ha la CUP. Segons el corrent 'És possible', la prioritat en les eleccions municipals del 24 de maig han de ser "social i no territorial". La candidatura d'ICV, EUiA i 'És possible' donarà a conèixer la pròxima setmana el nom amb què concorreran a les eleccions, així com la llista de candidats. Prèviament, cada partit ratificarà en assemblea la seva pròpia llista, aquest divendres 27.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

ICV-EUiA concorrerà a les eleccions municipals de la ma del sector crític de Podem, que descarta anar de la ma de la CUP a Guanyem Badalona pel rerefons polític de la candidatura en clau nacional. Les eleccions municipals, defensen, no són per debatre sobre l'encaix entre Catalunya i Espanya, sinó per defensar les polítiques d'esquerres a l'Ajuntament de Badalona.

En aquest sentit, la candidatura -encara no s'ha desvetllat quin serà el nom- es mostra oberta a pactar amb tothom per "fer fora" del consistori les polítiques del PP i del seu alcalde, Xavier Garcia Albiol, a partir del 24 de maig. Fer una ciutat sostenible, apostar per la participació ciutadana i reduir la distància entre ciutadans i política, són algunes de les prioritats.

"Aquest col·lectiu es la verdadera alternativa d'esquerres a la ciutat", proclama el portaveu del corrent 'És Possible', Jordi Cobos, que retreu al "nucli dur" del consell ciutadà de Podem que hagi descartat concórrer a les eleccions municipals d'ICV-EUiA i ho faci de la ma de la CUP sota el paraigües de Guanyem Badalona.

Des d'ICV i EUiA asseguren que la coincidència programàtica fa possible aquest acord i deixen la porta oberta a altres col·lectius ciutadans per "construir un govern alternatiu" al que hi ha actualment a la ciutat. Els ecosocialistes no renuncien a ser la primera força d'esquerres a la ciutat, però asseguren que "l'únic enemic és la dreta".

Els tres partits votaran divendres en les respectives assemblees els seus candidats i el pròxim dilluns es donarà a conèixer la llista definitiva que es presentarà el 24 de maig als comicis locals.

stats